C. DANIEL BOLING – THESE HOUSES

Een folkzanger in Amerika is niet zelden actief met het vertolken van liedjes waarin de heldendaden van hun oorlogsveteranen worden verheerlijkt en geprezen. In de Verenigde Staten komen dergelijke singer-songwriters al gauw sneller op een goed blaadje te staan bij de Amerikaanse bevolking die zich in de liedjesteksten van hun ‘anthems’ kunnen terugvinden.

C. Daniel Boling is zo’n folkzanger die zelf een oorlogsveteraan is en zijn makkers dan ook een steun in de rug wil geven met de liedjes “I Brought The War With Me” (zie video) en “Crumble” op zijn nieuwe plaat “These Houses”. Een deel van de opbrengsten uit de verkoop van dit album gaat dan ook naar ‘Full Battle Range’, een organisatie van oorlogsveteranen uit Albuquerque, New Mexico.

Twee andere liedjes op “These Houses” werden gecomponeerd door Tim Henderson, een goede vriend van C. Daniel Boling die onlangs is overleden. Zijn versies van diens nummers “Buffalo Nickels” en “Miss Amelia Harris, Spinster” dienen dan ook gezien te worden als een laatste muzikale eerbetoon aan zijn vriend en mentor.

De resterende negen tracks zijn door C. Daniel Boling zelf gecomponeerde folkliedjes die deels nostalgisch zijn zoals in “Mama’s Radio”, “Singing Your Songs”, “Dad’s Garage” en titeltrack “These Houses” en deels over de universele thema’s liefde en familie gaan. Slotlied “Leadbelly, Woody & Pete” is eveneens een eerbetoon aan zijn helden uit de folkmuziek, de troubadours van hun tijd die Leadbelly, Woody Guthrie en Pete Seeger voor vele andere folkzangers toch wel geweest zijn.

De meeste songs op dit album worden in een sobere akoestische versie gebracht met enkel de akoestische gitaar van C. Daniel Boling in de begeleiding, hier en daar bijgestaan door een tweede gitarist, een mandolinespeler, een accordeonist, een viool of door wat subtiele percussie. De naaktheid, de puurheid en de oprechtheid van deze liedjes zijn dan ook de sterkste elementen van de songs op dit nieuwe album van C. Daniel Boling dat overigens geproduceerd werd door Jono Manson, een man waarvan we binnenkort ook nog een nieuwe plaat mogen recenseren bij ‘Rootstime’.

(valsam)
“In the songs on his latest album ‘These Houses’, American folk singer and songwriter C. Daniel Boling reflects on nostalgic themes from his childhood. He also honours his heroes, ranging from war veterans to his musical inspirations like folk stars Leadbelly, Pete Seeger and Woody Guthrie. These naked, pure and honest stories are the strongest elements on his newest record, next to the accompanying acoustic music.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: C. DANIEL BOLING
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Berkalin Records
Info: Hemifran

video