THE LIVESAYS – HOLD ON … LIFE IS CALLING

‘The Livesays’ is een klassieke rockformatie uit Zuid-Florida rond zanger en songschrijver Billy Livesay, gitarist en pianist en sinds 1998 gedurende meer dan 12 jaar als leadgitarist één van de centrale figuren uit de formatie ‘Temple Of Soul’, de groep die de legendarische ‘E-Street Band’-saxofonist Clarence Clemons bij diens muzikaal zijproject begeleidde.

De drie andere bandleden van ‘The Livesays’ waren al bevriend met Billy Livesay sinds hun studentenjaren en hadden daarna elk een eigen muzikale carrière tot ze elkaar in 1996 terug vonden om deze formatie te vormen. Victor ‘Cuqui’ Berrios (Hammondorgel en backing vocals), Jorge Laplume (basgitaar) en Eddie Zyne (drums) zorgen samen met Billy Livesay voor een dynamische en klassieke rocksound bij de dertien nummers die ‘The Livesays’ brengen op hun nieuwste album “Hold On … Life Is Calling”.

In die rocksongs kan een geoefende luisteraar vrij gemakkelijk de invloeden uit de soul, blues en pop herkennen en misschien ook wel de typische Jersey-sound die we ook kennen van o.a. Bruce Springsteen. Dat is vooral zo in de openingstrack “I’m Coming Home”, bij “Why You Want To Keep On Lovin’ Me” en bij “Pick Yourself Up”.

De liedjes op deze cd werden allemaal door Billy Livesay geschreven, maar dat gebeurde af en toe in een samenwerkingsverband met andere componisten. Zo was Louie Lawent medeverantwoordelijk voor de tracks “Angels Of The New Millennium” en “Pop Star”, David Petratos voor het al 1996 gecomponeerde “No Promises”, John Bradley voor “Call On Me” en David Graham voor “I’ve Heard The Truth Before” dat tot stand kwam in 2005 en voor “This Side Of Town” dat eveneens dateert van 1996. Billy Livesay gaat ook even de persoonlijke toer op met de ballad “It’s What I Have To Do” (zie video) die hij opdraagt als een eerbetoon aan zijn overleden moeder Lila Mae Ziegler.

In feite verschilt dit nieuwe album nauwelijks van de twee vorige platen van ‘The Lifesays’: “Rose Colored Glasses” uit 2011 en “Faith, Hope & Love” uit 2014. Dat nauwelijks merkbare onderscheid hoeft echter niet te betekenen dat dit geen mooie plaat is, want die twee vorige albums waren ook best aardig en dus kan de cd “Hold On … Life Is Calling” probleemloos aan dat lijstje toegevoegd worden. Alleen denken we dat er geen enkele song op terug te vinden is die hier in Europa tot een radiohitje kan uitgroeien en dat is wel een beetje jammer.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Echo XS Records

video