SONAA – TURQUOISE PURPLE PINK

‘SONAA’ staat eigenlijk voor ‘Sons Of Noel And Adrian’, een experimentele Britse alternatieve folkformatie uit Brighton met tien bandleden die elk ook nog deel uitmaken van andere Engelse groepen. In 2008 verscheen hun naar het collectief vernoemde debuutplaat die pas in 2010 internationaal werd uitgebracht. 2012 was het jaar van de release van hun tweede plaat “Knots” en nu kregen we album nummer drie “Turquoise Purple Pink” van ‘SONAA’ in onze bus gedropt.

Naast de akoestische gitaren van Jacob Richardson en Tom Cowan zijn het vooral andere traditionele akoestische instrumenten zoals strijkers viool en cello, blazers klarinet, trompet en hoorn, contrabas en percussie die naast een heus kerkorgel deel uitmaken van de orkestratie bij de nummers van ‘SONAA’ op deze nieuwe cd.

Er staan zes tracks op “Turquoise Purple Pink”, in totaal goed voor drie kwartier muziek en dus nummers die nooit afklokken onder de vijf minuten, twee keer 8 minuten duren bij de albumtiteltrack en bij “Children Of Flewes” en één keer bij het nummer “Lay Down In The Drone” zelfs pas net voor 11 minuten wordt beëindigd.

Jacob Richardson’s baritonstem zingt op de meeste tracks en hij wordt daarbij vocaal ondersteund door de sirenenzang van de twee zangeressen Catherine Cardin en Emma Gatrill. Soms leunt deze sound aan bij de klassieke muziek, maar ook progressieve rock en experimentele jazzinvloeden kunnen in enkele nummers worden teruggevonden.

Gemakkelijk in het gehoor liggend kunnen we het werk van ‘SONAA’ dus zeker niet noemen. Op een podium moet deze formatie wel indrukwekkend overkomen, omwille van het feit dat er zoveel te zien en te beluisteren valt. Maar die sound is volgens ons toch té experimenteel en té vreemd om echt door te kunnen breken in de hedendaagse muziekscène, maar dat is iets wat misschien ook wel niet tot de ambities van dit Britse muzikale collectief behoort.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: K&F Records