REDBELT – BEAUTIFUL SURROUND

‘RedBelt’ is een Amerikaanse rockgroep uit Milwaukee die uit vier leden bestaat: zanger-gitarist Kevin Brown, gitarist en pianist Mike Mann, bassist Ricky Ganiere en drummer Jeff Holden. Op hun debuutplaat “Beautiful Surround” verzamelt ‘RedBelt’ dertien eigen composities waarvoor de vier bandleden de credits voor de gecreëerde muziek krijgen en zanger Kevin Brown de meeste songteksten heeft geschreven.

Hoewel we het in de inleiding over een rockgroep hadden, biedt ‘RedBelt’ eigenlijk veel meer in deze nummers, variërend van indie rock over pure rock’n’roll tot Americana en zelf punkrock. De songs worden wel altijd door een stevige beat gedragen en beschikken ook altijd over een catchy melodie of harmonieuze ‘hooks’.

Eigenlijk zijn dit haast allemaal nummers die ideaal zijn om op de hedendaagse rockradiostations gespeeld te worden. De beste kanshebbers hiervoor zijn songs als opener en punkrocker “Crossed Wires”, rocksong “American Mercy”, “Throw Away”, in pure ‘Ramones’-stijl recht-voor-de-raap rock’n’roller “Sweet Release” en “30 Seconds”. Naast de albumtiteltrack “Beautiful Surround” beschikt ook het op bijgaande video te beluisteren nummer “Golden Sidewalks” over meer dan goede hitkansen.

Twee jaar geleden liet “RedBelt” voor het eerst van zich horen via de release van de ep ”The American Mercy” met daarop vijf nummers waarvan er enkele ook opnieuw voor hun eerste full-cd werden opgevist met o.a. Bones”, “American Mercy” en “Hard Light”. Dit is een groep met heel wat potentieel om het te gaan maken, want hun sound ligt dezer dagen heel goed in de markt. Daar hoort alleen nog een beetje geluk bij en we kunnen vermoeden dat we dan snel meer van ‘RedBelt’ zullen gaan horen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video