CRYSTAL FIGHTERS - EVERYTHING IS MY FAMILY

Ik denk dat ik oud begin te worden… Hoe dat komt? Wel, een jaar of drie, vier geleden kon ik nog met plezier in de auto mee zitten huppelen op de tonen van “Plage” van dit Spaans-Engelse ensemble en kon ik simpel- en stomweg blij zijn met hun vorm van door folk beïnvloede elektropop.

Het gezelschap speelde enkele weken geleden de AB plat en hing er een “sold out” bordje aan de deur. Werchter, Pukkelpop…overal halen ze volle zalen en gaat het publiek compleet uit de bol. Een mens vraagt zich af hoe dat komen het antwoord is wellicht: “omdat dit zeer aanstekelijke muziek is”.

Dat is op deze plaat niet anders. De band is intussen de status van “beloftevolle groep” flink ontgroeid en dus komt stilaan de tijd dat het niet enkel meer op aanstekelijkheid zal aankomen, maar dat hun nieuwe werk op diepgang afgerekend zal worden en, laten we eerlijk zijn: die is er op deze plaat (nog) niet.

Ik,zal de laatste zijn om al de mensen, die volop van de concerten van Crystal Fighters genieten, met de vinger te wijzen, maar ik durf wel beweren dat de volgende plaat echt goed zal moeten zijn om de band te behoeden voor een roemloze aftocht. Deze is veel en veel te monotoon en oppervlakkig en ze kan de kassa misschien nog even verder doen rinkelen, maar het roer moet omgegooid worden.
Aldus sprak een zwaar ontgoochelde.

(Dani Heyvaert)

 


Artiest info
Website  
 

Distr.: PIAS Belgium

video