PETE SINJIN – THE HEART AND THE COMPASS

“The Heart and The Compass” is de vierde soloplaat van de Amerikaanse country- en Americana-zanger en songschrijver Pete Sinjin uit Brooklyn, New York. Het elf eigen composities tellende album is een verzameling melodieuze en warme liefdesliedjes die vanuit het hart geschreven werden. “That’s My Heart“ zingt Pete Sinjin dan ook in de cd-openingstrack die we voor u in een akoestische live versie op video hebben meegegeven.

Het beluisteren van deze plaat leidt de muziekliefhebber automatisch naar enkele vooraanstaande referentiepunten in de wereld van de countrymuziek zoals Townes Van Zandt, John Prine of Rodney Crowell, singer-songwriters die telkens weer complete verhalen in hun liedjes weten te vervatten. Pete Sinjin doet dat ook in liedjes als “Dirty Windshield“, “Breathing The Same Air“, “Desperate Kind Of Live“ en “The Night That I Saw God“. De liefde in al zijn variaties vormt het thema van de verschillende liedjes op “The Heart And The Compass“.

Bij de opname van de plaat werd Pete Sinjin bijgestaan door enkele New Yorkse topmuzikanten zoals gitarist en pedal steel-speler Rich Hinman, violist en mandolinespeler Dennis Lichtman, drummer Tony Leone en bassist Jay Foote. Extra vocale support kreeg hij van zangeres en songschrijfster Michaela Anne die op enkele tracks knappe backing vocals aflevert en in het prachtige countrywalsje “Radio Tears“, in “Desperate Kind Of Love“ en in “Stolen Afternoon, 1951“ zelfs even de lead vocals voor haar rekening mag nemen.

Naast zijn werk als singer-songwriter is Pete Sinjin in Amerika onder de naam Hootenanny Pete ook een gekende vertolker van kinderliedjes die hij o.a. op zijn albums “House Of Song“ uit 2015 en “Hoots, Hollers, And Rooftop Serenades“ uit 2010 heeft opgenomen. Maar met het album “The Heart And The Compass“ bewijst hij dat hij zeker ook een plaats verdient in de gallerij der grote country- en Americana-vertolkers. Songs als “Radio Tears“ en “Desperate Kind Of Love“ kunnen zo in de lijst van countryklassiekers worden opgenomen en verdienen spoedig voorzien te worden van coverversies door andere countrygrootheden.

(valsam)
“Although he is more famous in the USA as Hootenanny Pete, the singer of children songs, the New York based singer-songwriter Pete Sinjin certainly deserves a place in the gallery of great country and Americana performers. Some of the songs on his most recent album ‘The Heart And The Compass’ can absolutely make it to instant country classics.” – www.rootstime.be

 Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video