MARTIN X. PETZ – BROKEN MAN

In een interview vermeldt de Amerikaanse singer-songwriter Martin X. Petz o.a. Cat Stevens, James Taylor, Sting en Buddy Holly als zijn belangrijkste invloeden bij het schrijven van zijn eigen nummers. Voeg daar Jezus Christus en het christendom nog bij en u krijgt een heel goed beeld van de muziek en de songteksten die deze artiest uit Detroit, Michigan in zijn nummers presenteert.

Eind 2015 mocht ik zijn laatste album “Chained” al evalueren voor ‘Rootstime’. Dat was zijn vierde studioplaat sinds zijn debuutalbum “Need To Know” uit 2006. “Fatal Words” en “Question It” uit 2007 en de samen met zangeres Charissa Los opgenomen ep “Your Touch” uit 2011 waren de andere platen die Martin X. Petz tijdens zijn muzikale carrière heeft opgenomen.

Daar komt nu een vijfde volwaardig studioalbum bij onder de titel “Broken Man”, zo vernoemd naar de titelsong waarmee dit 9 tracks tellende album begint. Ook nu komen thema’s als liefde, hartzeer en het dagelijkse leven aan bod in de songs, net als het spirituele leven met al zijn uitdagingen en belangrijke levensvragen. Daarvoor grasduint Martin X. Petz vaak in zijn eigen persoonlijke leven en de daarin opduikende belevenissen met zijn echtgenote en zijn drie jongvolwassen kinderen.

Naast de mooie albumtiteltrack kunnen we best genieten van de volgende melodieuze nummers op “Broken Man”: “Noble Blues”, het aan Neil Diamond herinnerende “Fall”, “Castaway” en onze favoriete song “Run Ride Leave”. Ook de sterke titelsong van zijn vorig album “Chained” krijgt op deze nieuwe plaat een aangepaste versie en verdient ten volle een tweede kans.

(valsam)

Artiest info
Website