JONO MANSON – THE SLIGHT VARIATIONS

Jono Manson is een Amerikaanse singer-songwriter en producer van Americana, country en rockmuziek die hij in zijn eigen studio ‘The Kitchen Sink’ in Santa Fe, New Mexico opneemt. Hij heeft al heel wat soloalbums op zijn naam staan, waarbij “Angels On The Other Side” uit 2014 de laatste realisatie was die de gelijknamige titeltrack als uitstekende single heeft voortgebracht (zie video).

Ook zijn mooie coverversie van het nummer “There’s A Whole World On Fire” van ‘The Jaik Miller Band’ zorgde voor een gedenkwaardig moment op deze cd. Ettelijke nummers van zijn hand werden in de voorbije jaren door andere country- en Americana-artiesten opgenomen en tot hits gezongen of zijn op de soundtracks van films en televisieseries beland.

Nu is er een opvolger klaargestoomd voor “Angels On The Other Side” in de vorm van de twaalf songs tellende plaat “The Slight Variations”. Ook hier koos Jono Manson weer om één song te coveren, zijnde de prachtige countryballad “So The Story Goes”, een track uit het album “Cripplin’ Crutch’ van countryzanger Joe Flood uit 2001.

De overige elf nummers op “The Slight Variations” schreef Jono Manson zelf, alleen of in een samenwerkingsverband met Chris Barron (frontman van de Amerikaanse rockgroep ‘Spin Doctors’) of met songschrijfster Caline Welles die o.a. meeschreef aan de mooie soulvolle ballads “I’m Ready”, “When The Time Is Right” en “Little Bird Song”. Enkel het nummer “Wildflower” is het resultaat van een componeersessie die hij deed met de hierboven net vernoemde Joe Flood.

Bij de opname van deze nieuwe cd in de studio kreeg hij de assistentie van John Michel, Michael Jude en Scott Rednor, de drie leden van de formatie ‘Brothers Keeper’ uit Vail, Colorado die meespelen bij de songs “Wildflower”, “Footprints On The Moon”, “What Would I Not Do?”, “So The Story Goes” en “When The Time Is Right” en die backing vocals afleveren bij de nummers “Rough And Tumble” en “Footprints On The Moon”. Merkwaardig is ook dat er een song op deze cd staat die “Brother’s Keeper” heet, maar waar het gelijknamige trio geen enkele bijdrage voor heeft afgeleverd.

(valsam)
“Jono Manson is an American singer-songwriter and producer of Americana, country and rock music from several artists in these styles. He also creates his own songs and records with the album ‘The Slight Variations’ as the most recent achievement. Twelve songs that were recorded in his own studio in Santa Fe with the help of several good friends in the music scene.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Appaloosa Records
Info: Hemifran

video