GRIT – LIVE AT KRAMUS DELUXE STUDIO (EP)

Van de Parijse viermansformatie ‘Grit’ kregen we een drie songs tellend ep-tje toegestuurd dat als titel “Live At Kramus Deluxe Studio” draagt. Gitaristen en zangers Marcus Linon en Matthieu Vial-Collet vormen deze rockformatie samen met bassist Quentin Rochas en drummer Florian Gouëllo.

Dit minialbum moet voor ‘Grit’ dienst doen als visitekaartje en introductie in de muziekwereld en is de voorbode van een volgend jaar te verschijnen volwaardige studioplaat. In amper dertien minuten moeten we dan ook overtuigd geraken van het talent van dit Franse kwartet en de drie songs die daarvoor moeten zorgen zijn “G.F.Y.” (zie video), “Ready Or Not” en” Sister”.

De energie bij deze stevig rockende nummers springt als een blitsend vuurwerk van de songs af, maar echt vernieuwend kan deze muziek van ‘Grit’ volgens ons toch niet genoemd worden. We zouden deze band eerder willen toevoegen aan het rijtje moderne hard rockende groepen die in het spoor van Amerikaanse rockformaties als “Queens Of The Stone Age’ of ‘Foo Fighters’ een plaatsje in de wereld van de rockmuziek proberen te veroveren.

Aan ‘Grit’ nu de opdracht om via hun eerste full-cd te bewijzen dat ze meer kunnen betekenen dan een kopie van de hierboven vermelde gevestigde waarden in de rockmuziek en dat ze niet nummer dertien in het dozijn zullen worden. Voor live optredens lijkt deze Parijse groep misschien eerder op succes te mogen rekenen bij het ‘die hard’ punk- en rockpubliek.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Greasy Records

video