MAMA’S BLACK SHEEP – LIVE @ THE BEVY

Een eerste blik op de foto van het cd-boekje bij het album “Live @ The Bevy” doet meteen het vermoeden rijzen dat de twee kernleden van de Amerikaanse formatie ‘Mama’s Black Sheep’ uit Baltimore, Maryland oergezellige dames zijn die hun muzikale pleziertje gevonden hebben in het schrijven en zingen van poppy, op country en blues geïnspireerde Americana-liedjes.

Die twee dames zijn allebei singer-songwriters met Ashland Miller op gitaar en Laura Cerulli op drums, terwijl ze beiden voor de harmonieuze zangpartijen bij de dertien songs op deze cd zorgen. Voor het net iets meer dan 70 minuten durende live optreden dat hier op cd en op dvd werd geregistreerd, deden de dames een beroep op bassiste Robin Elder en violiste Helen Hausmann, terwijl Christine Havrilla als gastmuzikante een bijdrage als zangeres en gitariste aflevert bij het nummer “Drag Me Under”.

Vijf van de 13 gepresenteerde songs die ‘Mama’s Black Sheep’ brengen zijn coverversies van liedjes die eigenlijk tot het muzikale culturele erfgoed van Amerika behoren. “God Gave Me You” is een gospelsong van Dave Barnes uit zijn album “What We Want, What We Get” van 2010 en “Landslide” (zie video) is een klassieker die in 1975 werd geschreven door Stevie Nicks voor haar band ‘Fleedwood Mac’.

“A Thousand Years” is een liedje van Christina Perri uit de soundtrack van de film ‘The Twilight Saga: Breaking Dawn” van 2011. “Peace” is een track uit het album “The Rockville LP” van Mark Roberge, frontman van de Amerikaanse rockformatie ‘O.A.R.’ (aka ‘Of A Revolution’) en de laid back gepresenteerde concertafsluiter “(Sittin’ On) The Dock Of The Bay” herkent iedere muziekliefhebber natuurlijk als een klassieker van Otis Redding.

Maar ook de acht eigen composities van deze dames mogen er best wel zijn. Onze voorkeurtracks uit dat aanbod zijn de folky openingsballad “I Wanna Be Yours”, het emotionele “Silent Conversations” en de door vioolklanken ondersteunde ballad “Carry You Home”, naast het lekker swingende ”Spoonin’” dat ze samen hebben geschreven.

Tot op heden waren er nog maar twee studioalbums van ‘Mama’s Black Sheep’ op de markt verschenen: “Unmarked Highway” uit 2010 en “Drivin’ On” uit 2011, twee platen die er in slaagden om geheel aan onze muziekradar te ontsnappen. Misschien zal dit uitstekende “Live @ The Bevy”-album en de daarbij horende dvd hierin wel voor verandering zorgen en deze dames binnenkort eens de oversteek naar onze contreien in Europa doen wagen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video