FLACO JIMÉNEZ – FIESTA : LIVE IN BREMEN

Richie Valens’ hit “La Bamba” uit 1958, ‘Sam The Sham & The Pharaohs’-klassieker “Wooly Bully” uit 1965 en de door Doug Sahm en Augie Meyers voor ‘Sir Douglas Quintet’ geschreven hits “Mendocino”, “Dynamite Woman” en “Nuevo Laredo”: het zijn allemaal schitterende songs uit de sixties die als eerste liedjes het label ‘Tex-Mex’ mocht worden opgespeld.

Maar twee van de echte ‘godfathers’ van het ‘Tex-Mex’-muziekgenre waren accordeonisten Santiago Jiménez Sr. en zijn zoon Leonardo ‘Flaco’ Jiménez uit San Antonio, Texas. In de jaren ’60 speelde ‘Flaco’ veel samen met Doug Sahm, met wie hij later ook het lidmaatschap deelde in de Tejano-topgroep ‘The Texas Tornados’ naast Augie Meyers en Freddy Fender. Flaco was ook één van de leden van de eerste versie van de superformatie ‘Los Super Seven’ waar ook ‘Los Lobos’, Freddy Fender, Doug Sahm, Joe Ely en Ruben Ramos deel van uitmaakten.

Maar in zijn rijke muziekcarrière werkte hij eveneens samen met o.a. Dr. John, Bob Dylan, ‘The Rolling Stones’, ‘The Mavericks’, Willie Nelson en Ry Cooder op wiens klassieke coveralbum “Chicken Skin Music” hij het accordeonspel verzorgde bij o.a. de nummers “He’ll Have To Go” van Jim Reeves, “Stand By Me” van Ben E. King en “Goodnight Irene” van Lead Belly.

Het Duitse platenlabel ‘MIG-Music’ is gekend omwille van het feit dat ze dvd’s en cd’s van allerlei legendarische live concerten uit het verleden uitbrengen, vooral collector’s items voor de fans van de artiesten die er optraden. Het is dan ook met heel veel genoegen dat we hier kennisnamen van de release van het album “Fiesta – Live In Bremen” van Flaco Jiménez. Het is de registratie van een live optreden tijdens het festival ‘Breminale’ op vrijdag 29 juni 2001.

Tijdens dit optreden liet Flaco Jiménez zich begeleiden door de Nederlandse formatie ‘Max Tax Y Sus Bandidos’, bestaande uit leadzanger en gitarist Max Tax (aka Koen van Beek) die zorgt voor de mooie zangpartijen op dit album, contrabassist Ricky ‘Hains’ Henkelman, saxofonist Henk Koekkoek, gitarist Frederik Felix en drummer Pascal ‘Pascolito’ Vermeer.

Tijdens dit optreden horen we deze band samen met Flaco Jiménez enkele van diens grootste hits live brengen, waarvan “Soulmates”, “La Muana” en “Ay Te Dejó En San Antonio” de bekendste titels zijn. Daarnaast zijn er tussen de 21 tracks op dit dubbelalbum ook heel wat Tex-Mex coverversies van grote hits uit het genre zoals “She Never Spoke Spanish To Me” (van Butch Hancock), “Dinero” en “Hey Baby Qué Pasó” (van Augie Meyers en ‘Sir Douglas Quintet’), “Love Me Do” (van ‘The Beatles’), “Ay No Digas” (van Chris Montez), “Together Again” (van Buck Owens), “La Felicidad” (van de Argentijnse zanger Palito Ortega) en “Marina” (van onze Rocco Granata).

Ook “Wooly Bully”, “He’ll Have To Go” en “Goodnight Irene” krijgen we hier in een sfeervolle versie, naast twee songs die zanger Max Tax geschreven heeft: “Gitano Legitimo” en “Mi Corazon”. Dat de ambiance er bijna 95 minuten lang van af zit te spatten, hoeven we hier eigenlijk niet meer aan te geven. Fans van de nu 77-jarige accordeonlegende Flaco Jiménez moeten deze dubbel-cd met een 15 jaar geleden plaatsgevonden live optreden van hun held echt wel als een eerbetoon aan hun platencollectie toevoegen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: FLACO JIMÉNEZ
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.


Artiest info
Website  
 

Label: MIG-Music

video