FUTURE THIEVES – LIVE AT BLUE ROCK

 

 “ A blend of MELODIC ROCK & TURBOCHARGED AMERICANA from Nashville… “

In 2013, na individuele muzikale escapades, steken vier jonge Amerikaanse muzikanten in Nashville de hoofden bij elkaar en vormen Future Thieves. Nick Goss (bas) en Austin McCool (gitaar) kennen elkaar voor hun verhuis naar Nashville van in Evansville, Indiana en studeerden samen. Elliott Collet (zang, gitaar) is afkomstig van Kentucky en Gianni Gibson (drums) verhuisde via vele omwegen naar Nashville.

In 2015 namen ze, na een EP, hun debuut studio album ’Horizon Line’ op. ‘Live at Blue Rock’ is een live album, dat bestaat uit dertien nummers (negen kennen we van hun debuut album) en dat opgenomen werd op veertien maart in de Blue Rock Artist Ranch in Wimberley, TX. De opnames volgen na drie optredens tijdens SXSW. South by Southwest (afgekort tot SXSW) is een festival dat sinds 1987 jaarlijks in de lente wordt gehouden in Austin, TX. In de beginjaren kende SXSW uitsluitend muzikale optredens. Sinds 1994 bestaat het festival bestaat uit drie delen, waarvan een over interactieve media, een over film en een over muziek, waarbij het zwaartepunt vooral ligt op onafhankelijke muziek. Er treden jaarlijks ongeveer 1500 bands/artiesten op.

Future Thieves opent met “Dark in the Day” een van de nieuwe songs, die de band samen met ”Just Sayin’”, ”Ghosts” en ”Ugly Now” tijdens eerdere shows “on the road” uitgetest hebben. Voor het promoten van het album hebben ze  ”Soon” gekozen o.w.v. de energie die er vanuit straalt. ”Liar” is een van de rustige tracks, die er die avond gespeeld zijn en ”Horizon Line”, de titel song van hun debuut album, mocht in de show uiteraard niet ontbreken. Het is een erg populair nummer dat al veel radio zendtijd en via Spotify veel streams kreeg. ”Diamonds” is een nummer met een knappe opbouw en dito tempo wisselingen. Met ”On Fire” lijkt het of je meegenomen wordt en ”Nightmares” waar de band de show mee afsluit, is een nummer dat sommigen kennen van andere versies, die de band in de voorbije jaren deed.

‘Live at Blue Rock’ bevestigt wat recensenten over het debuut album van Future Thieves schreven: “Het is een live album met energieke rock songs waarvan de melodieën blijven hangen en die je dwingen te blijven luisteren tot de laatste akkoorden verdwijnen”. Op de site heeft de band een Europese tour aangekondigd, die in mei/juni 2017 doorgaat. Wij houden jullie op de hoogte!

Eric Schuurmans

Releasedate: 13/01/17

 

 

ON TOUR in EUROPE in MAY/JUNE 2017

 

 

Album track list:
1”Dark In the Day” - 2”Rosie”* - 3”The Floor”* - 4”Horizon Line”* - 5”Just Sayin’” - 6”Liar”* - 7”Hesitate”* - 8”On Fire”* - 9”Ghosts” - 10”Soon”* - 11”Ugly Now” - 12”Diamonds”* – 13”Nightmares”* – Music / Lyrics by Future Thieves ℗ 2016 – Produced by Future Thieves & Alex Jarvis -- Streamed live at Blue Rock Artist Ranch, March 14, 2016 – Wimberley, TX – *from ‘Horizon Line’

Album Line-up:
Elliot Collett: lead vocals, rhythm guitar
Austin McCool: lead guitar
Nick Goss: bass
Gianni Gibson: drums

Discography ‘Future Thieves’:
Live at Blue Rock [2017] | Horizon Line [2015] | Live at the Silent Planet, EP, 3# [20xx]

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video