JERAD FINCK – CRIMINAL (EP)

Iets zinvols vertellen over de release van een ep is altijd wat moeilijker voor een muziekrecensent. Na amper 4 tot 6 liedjes kunnen inschatten wat we van de betreffende artiest mogen verwachten ligt in vergelijking met een full-cd niet echt voor de hand.

De uit Spokane, Washington afkomstige singer-songwriter Jerad Finck zadelt ons echter opnieuw met deze moeilijke taak op via de release van zijn ep “Criminal”, de opvolger van zijn eerste volwaardige cd “Jerad Finck” met de hitsingle “Runaway” uit 2011, en de voorloper van diens langverwachte opvolger.

Vlot in het gehoor liggende popdeuntjes met een rocktintje zou een correcte definitie van dit werk kunnen zijn. De door singer-songwriter David Hodges geproduceerde titelsong “Criminal” is ook de eerste single uit deze ep en die krijgt u van ons op bijgaande video kostenloos meegeleverd.

Samen met professioneel pianist en songschrijver Steven Solomon schreef Jared Finck het nummer “The Good Life” en multi-instrumentalist en songschrijver Andrew Williams hielp deze jonge artiest bij het componeren van de door piano begeleide song “Take Me With You”.

De overige drie nummers op deze ep werden samen met de in Nashville wonende producer en songschrijver Nethan Meckel opgenomen. Het zijn de van een harmonieuze melodie voorziene tracks “Blood In The Water”, ons favoriete liedje “Pieces Of April” en “Fire Proof”.

Sinds april 2014 is Jerad Finck een gelukkig getrouwde man en dat reflecteert zich in de optimistische songteksten over het dagelijkse leven bij enkele melodieuze popnummers op deze plaat en zal dus ook wel zijn weerslag hebben op de liedjes die op de in 2017 volgende full-cd te horen zullen zijn.

(valsam)
“21st century melodic pop songs with high potential to appear in the hit charts; that is what can be concluded after hearing the six tracks that the American singer-songwriter Jerad Finck presents on his ep ‘Criminal’. It makes us also very curious about the next years’ following release of a 2nd full cd.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JERAD FINCK
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video