TOM SHED – DAVEY’S CORNET

Voor de Amerikaanse zanger en songschrijver Tom Shed is het een erezaak om via zijn muziek bij de luisteraars één of andere boodschap na te laten. Dat gaat meestal over historische feiten en actuele onderwerpen, maar in zijn songteksten zit er altijd wel een vleugje humor en realisme waarmee hij de fans een positieve duw in de rug wil geven.

In zijn vroegere albums had hij het o.a. over de grote Okeechobee-cycloon, een orkaan die in 1928 meer dan 2500 slachtoffers maakte in Florida. Maar ook het gigantische vuur dat op 3 mei, 1901 de stad Jacksonville, Florida verwoestte krijgt van Tom Shed de nodige aandacht in zijn liedjes, net als de politieke ondergang in de beginjaren ’50 tijdens de strijd om meer burgerrechten in Amerika of de moeilijke levensomstandigheden van alleenstaande moeders.

Op zijn nieuwe twaalf nummers tellende cd “Davey’s Cornet” komen uiteenlopende gebeurtenissen uit de Amerikaanse geschiedenis aan bod, maar ook verhalen uit het dagelijkse leven zoals ‘liefde op het eerste zicht’ in de openingstrack “Better Than Good” (zie video). Het dodende vuur van Jacksonville vormt ook nu weer het onderwerp van de song “Ole Hickory Town”, maar dan gezien door de ogen van Tom’s grootmoeder die deze ramp mee beleefde.

“Bolita Sam” gaat over een blanke Amerikaanse senator die in 1953 door zijn zwarte minnares werd doodgeschoten. In "Fear" zingt hij over de vele angsten die ons leven meer en meer gaan bepalen. Albumtiteltrack “Davey’s Cornet” is het waargebeurde verhaal van een oorlogsveteraan die ‘posttraumatic stress disorder’ als ultieme oplossing hanteert om zijn vreselijke oorlogservaringen achter zich te laten.

In het melancholische liedje “Just A Soft Echo” haalt Tom Shed nostalgische herinneringen op aan zijn goede vriend en mentor die plots kwam te overlijden. Eindelijk wat humor krijgen we in “Does It Hurt To Laugh?” waarin hij ons herinnert aan het eeuwige aspect van de woorden “tot de dood ons scheidt” die we uitspreken voor het altaar bij een huwelijk. Het verder geven van liefde en wijsheid van generatie tot generatie vormt dan weer het opbeurende onderwerp van de song “Walk Proud”.

De enige coversong op deze plaat is Tom Shed’s versie van het nummer “Ghost Riders In The Sky”, de klassieker van Stan Jones die door velen als het beste country & westernliedje aller tijden wordt beschouwd en in de voorbije 50 jaar door zowat iedereen die met countrymuziek bezig is werd gecoverd.

(valsam)
“Americana and country singer-songwriterTom Shed’s trade mark is the fact that each of his stories should contain a message. It can be a warning, a threat, a teaser or a positive stimulant, but every track on his latest album ‘Davey’s Cornet’ also has a meaningful subject and thereby this album remains interesting from start to end.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: TOM SHED
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Curly Maple Music
Info: Hemifran

video