MICHAEL WARD WITH DOGS AND FISHES – MENDACITY (Single)

“Mendacity” of in de Nederlandse taal ‘leugenachtigheid’ is de titel van een nieuwe single die de Amerikaanse singer-songwriter Michael Ward uit San Francisco op de markt heeft gebracht. Het is zijn verontwaardigde reactie op de manier waarop de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump via het vertellen van massa’s leugens en onwaarheden voor zich de weg naar het hoogste ambt van ‘President Of The USA’ heeft geplaveid.

Het nooit eerder in een verkiezingsstrijd vertoonde moddergooien heeft ondertussen de hele wereld met verbazing geslagen, maar dat het Trump uiteindelijk het beoogde doel heeft helpen bereiken is misschien nog meer opzienbarend. Die onbeschofte stijl vol scheldpartijen, denigrerend taalgebruik, valse beschuldigingen en gitzwarte leugens belooft alleen maar erger te gaan worden in de toekomst, aangezien men er blijkbaar zijn objectieven mee kan realizeren.

Die trend om tegenkandidaten te beschimpen en zwart te maken is trouwens al een tijdje aan de gang in de Verenigde Staten en devalueert het politieke debat tot een onwaardig laag niveau. Of het dan ook de meest geschikte kandidaat in het Witte Huis zal brengen blijft een open vraag waarop de meesten onder ons ondertussen het antwoord al wel kennen.

Welke schade deze ‘president elect’ aan zijn land, aan de democratie en aan de wereld gaat toebrengen zullen we angstvallig moeten afwachten, maar erg hoopvol ziet het er alvast niet uit. Daarom is deze protestsong “Mendacity” van ‘Michael Ward With Dogs And Fishes’ dan ook zeer relevant en moeten we ook bij ‘Rootstime’ een forum aan deze bezorgde muzikant geven door over zijn plaat te informeren, wat hierbij een ‘mission accomplished’ is geworden.

(valsam)
“That also the world of musicians is very much concerned about the way the American presidential elections are degraded to mud wrestling and shouting out false accusations, is demonstrated by the song ‘Mendacity’ that Michael Ward has released. It questions the style of the new president elect and the damaging impact that all the lies of this guy are going to have on his country, on the democracy and on the whole world.“ – www.rootstime.be

 

 

Mendacity (Official Video) - Michael Ward with Dogs and Fishes from Michael Ward on Vimeo.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Hyde Street Studios
Info: Hemifran