THISELL – II

De Zweed Peter Thisell noemt zichzelf een zanger, songschrijver, reiziger, partner, vader en zoon. Wij zijn vooral geïnteresseerd in de singer-songwriter die hij in zijn onder de naam ‘Thisell’ uitgebrachte platen aan het werk laat horen. Twee jaar geleden debuteerde hij met het album “I” (one) en het hoeft dan ook niet echt te verwonderen dat de dit jaar verschenen opvolger “II” (two) als titel heeft gekregen.

Op deze tweede cd presenteert ‘Thisell’ tien nieuwe eigen composities in zijn vertrouwde stijl: sober geïnstrumenteerde en akoestische folkballads met emotionele songteksten en op een net wat sterker dan fluisterende toon gezongen door deze Zweedse troubadour.

De meer dan 6 minuten durende openingstrack “The Sun Sets In The Weeds” begint met een mooi stukje viool gespeeld door Karin Wilberg en pianospel van David Odlöw. Ook de tweede track “If I Sing My Song” (zie video) overschrijdt net de 6 minutengrens. In de resterende nummers wordt eveneens ruim voldoende de tijd genomen om de zangpartijen van Peter Thisell mooi te laten afwisselen met de intimistische klanken geproduceerd door de Zweedse instrumentalisten die aan de realisatie van “II” hebben meegewerkt.

Slaapverwekkend wordt deze plaat nooit, ondanks de rustgevende sfeer die van al deze nummers uitstraalt. Je blijft geboeid luisteren en kijkt altijd weer uit naar de volgende track op dit album dat in zijn geheel intiem, fragiel en sober, maar zeer genietbaar blijft van begin tot einde. Dromerige en melancholisch klinkende songs als “The Worlds Last Cigarette”, “Born To Know”, “Amounts To You” en albumafsluiter “Black Bird” zijn sfeerbepalende liedjes die heel aangenaam te beluisteren vallen.

Er zit een beetje meer muzikaliteit en tempo in nummers als “Will You Have Me?”, “Untitled #5” en onze favoriete song uit deze cd “I Know It Is True, My Love For You”, waardoor je toch een indruk krijgt dat er genoeg afwisseling tussen de tracks wordt aangeboden. Peter Thisell levert hier vooral tijdloze liedjes af die tijdens de komende duistere winteravonden bij menig luisteraar voor troost, ‘feel good’ en rust zullen zorgen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: JellyFant Records / Rootsy Music
Distr.: Sonic RendezVous

video