SON OF MAN – SON OF MAN

Als je ‘Son Of MAN’ googelt, dan wordt je al snel geïnformeerd over de gelijknamige song van Phil Collins voor de soundtrack van de Disneyfilm ‘Tarzan’, maar ook over het feit dat dit de titel is van een schilderij uit 1964 gemaakt door de Belgische surrealistische schilder René Magritte.

Of één van beiden aan de basis heeft gelegen voor de naamkeuze van de Britse groep ‘Son Of MAN’ is niet helemaal duidelijk, want er kan nog een andere verklaring gevonden worden in het gegeven dat twee leden van deze formatie, met name gitarist en zanger George Jones en drummer Bob Richards tot 2008 deel uitmaakten van de psychedelische en progressieve rockgroep ‘MAN’ uit Zuid-Wales.

George Jones was de zoon van ‘MAN’-oprichter Micky Jones, die in 2010 aan de gevolgen van kanker overleed en zijn zoon vroeg om de erfenis van zijn groep verder te zetten, vandaar dus de keuze voor de groepsnaam ‘Son Of Man’.

Naast Bob Richards kwamen ook gitarist Glenn Quinn, zanger en percussionist Richie Galloni, bassist Ray Jones en pianist Marco James deze formatie vervolledigen. Eén en ander leidde in 2011 tot de release van een eerste plaat “Tall Tales”, een zeven songs tellende ep. Nu is er eveneens een eerste full-cd op de markt verschenen onder de titel “Son Of MAN” met daarop elf nieuwe eigen nummers.

In lijn met hun voorgangers van ‘MAN’ blijft deze band psychedelische rockmuziek brengen in songs die gemiddeld tussen de 5 en 6 minuten duren. Openingstrack “Son Of MAN” en “Pale Rider” zijn twee nummers op dit album die zelfs nog werden mee gecomponeerd door Micky Jones, die ook de leadgitaar speelt op de laatstgenoemde song.

Bij de meeste tracks op deze cd lijkt het wel alsof er een nieuwe plaat van de groep ‘MAN’ zelf is verschenen, maar in enkele nummers heeft deze band toch een nieuwe eigenheid gestopt. Dat is zeker het geval in “The Circle”, “My Only Friend” en “Short Sharp Shock” en bij de soms tot heel psychedelische songs uitgroeiende rockballads “Guiding Hand”, “The Otherside” (zie video) en “Crazy”.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Esoteric Antenna/ Cherry Red Records

video