CURSE OF LONO – CURSE OF LONO (EP)

De Britse alternatieve rockgroep ‘Curse Of Lono’ uit Londen bestaat naast zanger en songschrijver Felix Bechtolsheimer uit Joe Hazell, Charis Anderson, Dani Ruiz en Neil Findlay. De formatie werd pas vorig jaar opgericht door Felix Bechtolsheimer nadat zijn vorige band ‘Hey Negrita’ besloten had om er na het uitbrengen van 4 cd’s toch maar de brui aan te geven.

In de zomer van 2015 werd de formatie ‘Curse Of Lono’ dan opgericht. De groepsnaam werd afgeleid van een gelijknamig boek van Hunter S. Thompson waarin die zijn avontuurlijke ervaringen in 1980 in Hawaii neerschreef. De band begon naarstig met het componeren en repeteren van hun eerste songs. Vier nummers daarvan zijn nu op hun titelloze debuutplaat en ep “Curse Of Lono” beland.

Het gaat hierbij om een mix van Americana en indie rockmuziek die vertaald werd in deze vier liedjes waarvan “Five Miles” de eer kreeg om het minialbum af te trappen. Daarna volgt het ook op bijgaande video te beluisteren nummer “London Rain” waarin leadzanger Felix Bechtolsheimer een mysterieus stukje parlando brengt.

De groep heeft trouwens een video gecreëerd voor elke track op deze plaat die ze met elkaar verbonden door een verhaal dat als een rode draad doorheen de soundtrack van deze vier video’s loopt. De twee nog niet vermelde nummers zijn de als een akoestische ballad opgevatte song “He Takes My Place” en het op iets van ‘The National’ lijkende nummer “Saturday Night” dat ook onze favoriete track uit deze ep is.

De heren van ‘Curse Of Lono’ beloofden plechtig dat ze begin 2017 al met een eerste volwaardig album op de proppen zullen komen als opvolger van deze introductie-ep die al sinds midden oktober op de platenmarkt te verkrijgen is. We zullen u ten gepaste tijd op deze ‘Rootstime’-pagina’s over de release van die komende full-cd berichten.

(valsam)
“’Sparkling and fresh’ would be a nicely fitting definition for the sound and the songs of the last year only formed British alt.rock band ‘Curse Of Lono’. With four excellent tracks on their first ep, these guys make us very curious about their upcoming full cd that is expected in the spring of 2017.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Submarine Cat Records
Info: Hemifran

video