STEVIERAY LATHAM – WINTER IN LONDON

Pas vorig jaar in 2015 debuteerde folkzanger en songschrijver StevieRay Latham uit Londen met zijn album “Modern Attitudes” dat op heel positieve recensies in de vakpers kon rekenen. Hij vond daarin de moed en de inspiratie om al snel aan een opvolger te gaan werken. Daarvoor trok hij enkele maanden naar Italië waar hij tussen de olijfbomen en de heerlijke zonnestralen met een lekker wijntje in de buurt tien nieuwe liedjes componeerde die nu verzameld werden op zijn tweede cd “Winter In London”.

In vergelijking met zijn eerste vrij akoestische plaat is er op dit album wat meer instrumentatie te horen, daarbij toch voornamelijk de aandacht vestigend op de vaak donkere, meer persoonlijke en poëtische songteksten en het knappe zangwerk van StevieRay Latham dat in de pers wel eens vergeleken werd met een kruising tussen het werk van Leonard Cohen en Bob Dylan.

Ondanks zijn nog zeer jonge leeftijd gaat deze singer-songwriter geen moeilijke en zwaarwichtige thema’s uit de weg bij het componeren van zijn liedjes die soms herinneringen oproepen aan de verhalende folktroubadours uit de gouden jaren ’60. “Winter In London” opent met het akoestische nummer “Kristina” dat hier beklijvend en boeiend wordt vertolkt door StevieRay Latham. In “West Hendon Incident” zingt hij over een gelijknamig plaatsje in de Londense deelgemeente Barnet.

Dan volgt één van onze favoriete tracks uit deze plaat met “Never Go Back”, een knappe ballad op hoogstaande muziek die we wel een paar keer per dag zouden willen horen. Er is ook een portie uptempo werk te horen in o.a. “Late Night Conversations” (zie video) en bij “In The Valve”, maar de kracht van het werk van StevieRay Latham ligt toch vooral in de meer intimistische folkballads zoals “House On The Corner”, de prachtige albumtiteltrack “Winter In London” en het alweer heerlijke slotnummer “This Is The Love”.

Tot slot willen we toch ook nog even vermelden dat dit tweede album van StevieRay Latham werd opgenomen in de ‘Domestico Studios’, de huisstudio in North Devon van de Britse alt.country-zanger en songschrijver Peter Bruntnell, die ook voor het werk als producer van deze cd tekende en in die hoedanigheid eveneens via het album “Winter In London” puik werk afleverde.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: At The Helm Records

video