SOUTHERNMAN ROBBIE – DEVIL GOT MY NAME

 

“ An oasis of acoustic blues for souls… “

Omdat hij in Horens hij de wat opvallende blues eend was in de EBC bijt en, omdat hij als enkeling om wat aandacht vroeg op de lokale CD markt, willen we Southernman Robbie (aka Zsugya Robert Cristian), die als one-man-band Roemenië vertegenwoordigde hier met zijn album ‘Devil Got My Name’ voorstellen.

Singer-songwriter / gitarist Southernman Robbie was de Roemeense winnaar. Deze busker, met de nodige lef en een bijzondere stem, wist met eigen eigen oude “classic” delta blues nummers als “Sweet Mama” en “Moanin’ & Cryin’” een sterke indruk in Denemarken na te laten. Als tijdens de show de toeter met kazoo valt, gaat hij ongestoord verder. Zijn debuut ‘Devil Got My Name’ [2016] met 14 akoestische blues songs kwam begin dit jaar uit. Southernman Robbie is het goed bewaard geheim van de Deep South Danube.

Robbie is geboren aan de Danube (in het Duits “Donau”, is na de Wolga, de langste rivier van Europa en de langste binnen de EU). Op zijn veertiende ontdekt hij de gitaar van zijn vader en wat later vormt hij zijn eerste folk band. Als hij zestien is treedt hij op met zijn band Stainles. In 2006 vertrekt hij om “the road” te ontdekken en belandt hij in Boekarest, waar hij cartografie gaat studeren.

Wanneer hij van de Roemeense blues harpist Cătălin “Tzetze” Rădulescu blues harmonica leert spelen, verandert zijn wereld. In 2011 reist hij Wenen waar hij gitarist Mr. Al Cook, ontmoet, die hem promoot als “Robbie, the bluesman from the East”. Tot eind 2012 verblijft Robbie in Duitsland. Daarna keert hij terug naar Boekarest, waar hij tot eind 2015 met Tzetze een duo, de Blues Preachers vormt.

Zijn solo debuut ‘Devil Got My Name’, een verzameling van veertien country blues / folk blues nummers, is vooral een ode aan zijn voorbeelden als Taj Mahal (“Fishing Blues”), Mississippi John Hurt (“Candy Man”), Woody Guthrie (“Vigilante Man”), Robert Johnson (“Love In Vain”), Skip James (“Devil Got My Name”), Walter Vinson (“Sitting On the top of the World”)… aangevuld met enkele eigen nummers (“All For You”“Sweet Mama” en “Moanin’ & Cryin’”).  

Southernman Robbie is (inderdaad) het goed bewaard geheim van de Deep South Danube.

Check voor meer info én/of alle tourdata de website van de artiest!

Eric Schuurmans

 


Album track list:
1”Fishing Blues” [Taj Mahal] - 2”Candy Man” [Mississippi John Hurt] - 3”Cakewalk into Town” [Taj Mahal] - 4”Nobody’s Bussiness” [Mississippi Joh Hurt] - 5”All For You” - 6”Viligante Man” [Woody Guthrie] - 7”Love in Vain” [Robert Johnson] - 8”Freight Train” [Elizabeth Cotten] - 9”Devil Got My Name” [Skip James] - 10”Sweet Mama” - 11”Hard Times” [Skip James] - 12”I’m So Glad” [Skip James] – 13”Moanin’ & Cryin’” – 14”Sitting onTop of the World” [Walter Vinson] – Music/Lyrics by Southernman Robbie, and/or as [noted] ℗ 2016

Album Line-up:
Southernman Robbie: vocals, guitar

Discography ‘Southernman Robbie’:
Devil Got My Name [2016]

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Msc. Zsugya Robert Cristian / Second Harmonic Recording

video