THIRD HOUSE ON THE LEFT – LOVE TO SEE YOU CRY

 

 “ Toeval bestaat niet in hun muzikale ontmoeting. Hun gedeelde passie zorgde voor de rest… “

In 2013 startten Guido Brassé (zang, harmonica) en Robbert Duijf (zang, gitaar) aan hun muzikaal project Third House On the Left. De oorsprong lag in hun gedeelde passie voor traditionele root muziek, van blues tot gospel anno 1990. Inspiratie halen zij uit de muziek van Charlie Patton, Robert Johnson, Son House, Doc Watson en Lead Belly. Het typische fingerpicken op de gitaar van Robbert gaat hand in hand met het indrukwekkende mondharp blazen van Guido. Voeg daar bij hun passende vocale harmonieën, dan spreek je van Third House On the Left.

Third House On The Left nam deel aan de Dutch Blues Challenge 2016 en stond op de affiche van de Southern Blues Night 2016.

De tien door Robbert Duijf geschreven nummers op ‘Love To See You Cry’ getuigen van sterke songwriting. Het resultaat is een root album, waarop country en folk invloeden herkenbaar zijn. In de opener “Ticket For the Love Train” voel je de trein hobbelen en een voorbeeld van het mooie samenspel van gitaar en harmonica hoor je in het nummer “My Only Friend”. Duijf’s meesterlijke fingerpicking is te horen in “Every Day” en in het instrumentale “Little Song For You”. Andere nummers die je bijblijven zijn de knappe titelsong, “O’ Life” en het ingetogen, van herinneringen bulkende “Broken Home”. Het vocale is troef in “What If” en de afsluiter “You Better Leave”, een country blues, sluit aan op de beste traditie van Sonny Terry & Brownie McGhee.

Het debuut album ‘Love To See You Cry’ is een in acht uur “one(or two)-take(s)-live” opname, opgenomen in de Moon Music Studios met zes microfoons, zonder overdubs, een recht-uit-het-hart performance. Net als bij een live optreden, voel je de pure kracht van de muziek, die rechtstreeks op tape gezet is. Met Third House On the Left, kies je voor een reis door de tijd, voor muziek die eerlijk is.

Check voor meer info én/of alle tourdata de website van de artiest/band!

Eric Schuurmans

Album track list:
1”Ticket For The Love Train” - 2”My Only Friend” - 3”Every Day” - 4”Love To See You Cry” - 5”O’ Life” - 6”They All Lie” - 7”Broken Home” - 8”What If” - 9”Little Song For You” - 10”You Better Leave” – Music/Lyrics by Robbert Duijf ℗ 2017 – Producer: Wouter Bude

Album Line-up:
Guido Brassé: vocals, harmonica
Robbert Duijf: vocals, guitar

Discography ‘Third House On The Left’:
Love To See You Cry [2017] 

 

 

 

Artiest info
Website  
   

video