WHISKEY JAM BAND – VOHEN

 

Soms zegt de verpakking veel over de inhoud. Of dit ook geldt voor de Whiskey Jam Band, moet uit de volgende erg moeilijke reconstructie blijken. WJM zijn het duo Pavel Bialinsky (zang & percussie) & Siarhei Drasviansky (gitaar). Twee muzikanten, die uit Minsk, Belarus (Wit-Rusland) afkomstig zijn en, die na hun debuut EP ‘Kind of “Garage”’ [2015] nu met ‘Voheń’ [2017] iedereen die het wil horen wakker schudt met een portie rauwe, ongelimiteerde Trash/Punk Blues.

“ We are forever young, crazy men with a bottle of INSANITY in hand!... “

“Krankzinnigheid” is hier misschien / waarschijnlijk het sleutelwoord. Op de track list staan negen nummers, waarvan vijf met een Engelse en de vier overige met een moeilijk leesbare titel. We (her)kennen uiteraard ”Black Betty”, ”Little Red Rooster” en ”Big Mama” van Left lane Cruiser van illustere voorgangers, die ze in Minsk door een molen gedraaid hebben en, die er ruig en volgens een eigen zienswijze uitgekomen zijn. “Bad To The Bone” (een Muddy Waters’ “Hoochie Coochie” derivaat) en de afsluiter  ”Personal Jesus” zijn eigen nummers, die ze in het Engels doen.

De overige nummers op ‘Voheń’ ”Hultaj”, ”Kasiŭ Jaś”, ”Maja Žančyna” en ”Dziaŭčyna Voheń” zijn voor ons onverstaanbare Punk/Trash Blues nummers, die als een niet te stoppen pletwals uit de boxen rollen en, die gelijk geaarde trash blues / rock fans zullen aanspreken. Of dit echter ook geldt voor de reguliere Rootstime-blues-roots-fans, stel ik echter in vraag.

De Whiskey Jam Band is punk-trash-blues uit Wit-Rusland, die met ‘Voheń’ via Rootstime hier zijn weg zou kunnen vinden. De specifieke liefhebbers van dit genre zullen hier zeker hun bijt aan hebben. Ik blijf na de WJB-clash met open vragen zitten. Is dit waar we hier op zitten wachten, is dit wat de sneeuw zal doen smelten in de economische hoofdstad van Wit-Rusland, in het koude en verre Minsk??

Eric Schuurmans

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: WHISKEY JAM BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album track list:
01.”Black Betty” – 02.”Little Red Rooster” – 03.”Hultaj” – 04.”Kasiŭ Jaś” – 05.”Maja Žančyna” – 06.”Bad To the Bone” – 07.”Dziaŭčyna Voheń” – 08.”Big Mama” [Left lane Cruiser] – 09.”Personal Jesus” – Music/Lyrics by Vitala Vałošyna (1-2,6),  Ihara Bulavy (3,9) - or as [noted: 8] ℗ 2017

Album Line-up:
Pavel Bialinsky: vocals, percussion

Siarhei Drasviansky: guitar, sound effects

Discography Whiskey Jam Band:
Voheń [2017] | Kind of “Garage” (EP) [2015]

Artiest info
Website  
 

Bandcamp

Label: Minsk.Belarus

video