ANTRY – DEVIL DON’T CARE

 

 “ Blues based Americana music with spiritual lyrics, soulful vocals and blazing guitar… “

Een van Steve Antry’s eerste jobs (hij loog dat hij al achttien was) was werken als spoorarbeider voor de Frisco (St. Louis-San Francisco Railway) in Tulsa, OK. Daar had hij zijn eerste Woody Guthrie “moment”, als hij zijn veel oudere collega’s “Stokes” en “Bones” hoort zingen en muziek maken op lepels. Dit was Antry’s eerste kennismaking met de blues, in zijn puurste vorm. Hij groeide sportief op (hij was worstelaar) en werkte vaak met zijn handen, tot hij (eerder toevallig) zijn mentor tegen kwam. Gezien zijn zangkwaliteiten nam het hoofd van de afdeling muziek van de University of Tulsa hem onder zijn hoede. Hij werd door het “lot” een financieel specialist, die het zingen nooit heeft kunnen laten.

Als adult ontdekt Antry de harmonica en de gitaar en verdiept hij zich verder in de blues. Met zijn muzikale partner / producer Peter Carson maakte hij in 2015 afspraken over zijn eerste solo album. In 2016 vormt hij de Joyride Blues Band en recent bracht hij zijn debuut album ‘Devil Don’t Care’ uit.  

Wanneer Antry en Carson gaan samen zitten en de eerste nummers vorm kregen, kwam de titel song “Devil Don’t Care” er vrij snel. Het werd een “recht voor de raap” blues rock shuffle met een boodschap, die ingegeven lijkt te zijn van hierboven. De overige negen tracks zijn nummers over inspiratie, toewijding, geloof en verlossing.

“Always In Me” is een gladde R&B love song die je snel inpakt, om daarna met de titel song “Devil Don’t Care” en met de hulp van Shaun Murphy van stijl en sfeer te veranderen. De akoestische parabel “Fishin’’ is een verhaal over troost en wijsheid, dat Antry ontdekte terwijl hij samen met zijn vader op open water in een boot vertoefde. Hierna volgt de Leon Russel hit uit 1970, de rock gospel “Prince Of Peace” met de sterke boodschap (die vandaag nog steeds geldt): “accepteer je medemens en open je hart voor anderen”. De sterke ballade “Borrowed Angels” probeert het verlies van een kind te verklaren en probeert hen te helpen, die hierdoor geleden hebben. De funky preek “Devil Gone Fishin’” is een strenge waarschuwing voor het boosaardige, die door Anthony Gomes’ gitaar sterk in de verf gezet wordt. Hierna zet Antry in “Sending Me Angels” alles in de kijker, wat hem al van hierboven toegereikt is. In “Get Up” dringt het koor bij iedereen er op aan, om onszelf uit de diepte van de onrust op te heffen en, door goed werk en zelfbemachtiging terug te keren op het pad van de gerechtigheid.

Het album sluit af met het sentimentele hitje “(My) Special Angel” van Jimmy Duncan (de crossover hit uit 1957 van Bobby Helms). Antry benadert vocaal wel heel sterk het origineel, dat in de jaren 1950 en begin jaren ‘60 bij heel wat tiener idolen veel los maakte.

Steve Antry ontdekken is op de eerste plaats een geweldige zanger omarmen. Antry zal met ‘Devil Don’t Care’ velen ontroeren, verbazen en ongetwijfeld overtuigen.

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
01.”Devil Don’t Care” [Steve Antry, Peter Carson] – 02.”Always With Me” [Babyface, Darius Rucker] – 03.”How Far Down” [Gary Nicholson, Kenny Greenberg] – 04.”Fishin’” [Don Goodman] – 05.”Prince Of Peace” [Leon Russell] – 06.”Borrowed Angels” [Diane Warren] – 07.”Devil Gone Fishin’” [Gary Nicholson – add. Lyrics by Steve Antry] – 08.”Sending Me Angels” [Frankie Miller, Jerry Lynn Williams] – 09.”Get Up” [R. Scott Bryan] – 10.”Special Angel” [Jimmy Duncan] – Music/Lyrics by as [noted] ℗ 2017 – Produced by: Peter Carson dor Peter Carson Productions

Album Line-up:
Vocals : Steve Antry
Drums : Greg Morrow
Bass : Michael Rhodes
Electric guitar : Steve Antry, Rob McNelley, Pat Buchanan & Brent Mason
Acoustic guitar : Dan Dugmore & Danny Rader
Lap steel : Dan Dugmore
Piano, B6 & keys : David Smith & Mike Rojas
Harmonica : Pat Buchanan
Percussion : Eric Darkken & Peter Carson
Special Guests :
Shaun Murphy: vocal ad libs (3,5,9) / Anthony Gomes: guitar (7) / Finn Anderson: baby laugh (5)

Discography Antry:
Devil Don’t Care [2017] 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Tres Lobas Enterprises
Info: Blind Raccoon

video