DAVE VARGO – BURNING THROUGH

Dave Vargo is een Amerikaanse folk- en countryzanger die het grootste deel van zijn leven heeft doorgebracht in East Brunswick, New Jersey. Als achtjarig kind leerde hij spelen op de akoestische gitaar en enkele jaartjes later stond hij al op het podium om eigen nummers live te brengen.

Na deel uitgemaakt te hebben van enkele jazz- en rockgroepen en een tijdje als sessiemuzikant gespeeld te hebben voor o.a. Whitney Houston, Vonda Shepard en Phoebe Snow, verkoos hij om een solocarrière na te streven en van die keuze heeft hij sindsdien nooit meer spijt gehad.

Eind vorig jaar trad hij voor het eerst naar buiten als solozanger met zijn debuutalbum “Burning Through” dat we hier voor u wat nader onder de loep willen nemen. In de opnamestudio kreeg hij de hulp van bassist en keyboardsspeler Erik Romero en van drummer Tim Pannella die ook als co-producer van de plaat optrad. Voor de vrouwelijke backing vocals zorgde Kim Boyko met wie hij sporadisch ook nog als duo ‘Kim And Dave’ optreedt.

Elf eigen nummers vormen de tracklijst van “Burning Through”. Het zijn liedjes die stuk voor stuk over een mooi gecomponeerde melodie beschikken en daar heeft Dave Vargo bovendien ook nog betekenisvolle songteksten bij geschreven.

Er wordt knap afgetrapt met de zacht rockende popnummers “Come Take Me Home” en “Good Enough”, gevolgd door het ritmische “Choose” en de gevoelig en melodieus gebrachte ballad “Wishing On A Star” (zie akoestische live versie op de bijgaande video). Het liefdesverhaal in het uptempo gebrachte “Finding My Way To You” is naar onze smaak wat te clichématig, maar het daaropvolgende akoestische folkliedje “Too Young To Be Broken” straalt dan weer veel oprechtheid en emotie uit.

Na twee rocksongs “Right Now” en “Pieces Of My Heart” en de rustigere tracks “Twisted And Bent” en “Don’t Think Twice” zijn we al aan het einde van deze plaat van Dave Vargo aanbeland. Rest ons daarna alleen nog maar het gevoel dat we wel wat meer van deze muzikant zouden willen horen. Dus geven we hem het advies om maar snel aan het werk te gaan voor de creatie van nieuwe songs voor een tweede soloalbum.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video