SOUND OF CURVES – GONE GATSBY

De alternatieve rockformatie ‘Sound Of Curves’ uit San Antonio, Texas werd in 2009 boven het doopvont gehouden. Leadzanger, gitarist en pianist Leonel Pompa, zanger-bassist Roger Maher, drummer Josh Leija en leadgitarist Aaron Montano-Teague hebben in 2010 een titelloze debuutplaat uitgebracht en een jaartje later werd album nummer twee “Cast Of The Charade Parade” gelanceerd.

Nu verschijnt hun derde studioplaat onder de titel “Gone Gatsby” en de gelijknamige song werd als eerste single uit het album op de buitenwereld losgelaten. De openingstrack van de cd is echter het uptempo gebrachte nummer “Galaxy” (zie video).

In totaal levert de formatie ‘Sound Of Curves” veertien nieuwe songs af op deze plaat. Meestal heel fris klinkende en dansbare tracks die in de smaak zullen vallen bij een alternatieve pop en rock minnende publiek. De forse gitaarklanken, de pompende bas- en drumritmes en de stadionrockachtige sound bij songs als “Hummingbird”, “Gone Gatsby”, “Summer Radio” en rocksong (??!!) “Disco” doen denken aan bands als ‘Kings Of Leon’ en ‘The Killers’, twee uiterst succesvolle groepen in dit muziekgenre.

Pas bij de veel rustiger klinkende rockballad “Josephine” en elektropop dansnummer “Waves” wordt de luisteraar een korte adempauze gegund en laat Leonel Pompa horen dat hij ook in deze stijl vocaal erg sterk uit de hoek kan komen. Maar dat deze band uit Texas zijn ziel verkocht heeft aan het luidere, rockende genre moge alweer heel gauw blijken uit daarop volgende songs als “Crawl”, “London”, “Midnight”, “Blinker”, “Tennessee”, “The Road” en albumafsluiter “Whiskey Wrongs”.

‘Sound Of Curves’ blijft op alle tracks van de cd “Gone Gatsby” uiterst energiek en dynamisch te werk gaan, iets wat veelbelovend is voor de live optredens van deze band. Of ze daarvoor ook naar Europa willen komen, is momenteel nog niet geweten. Maar dat ze hier op een grote publieke belangstelling zouden kunnen rekenen, is misschien een stimulans voor deze Texaanse rockers om die stap naar ons continent in de nabije toekomst eens te zetten.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video