THE ALLERGIES – PUSH ON

In 2012 werd in het Engelse Bristol een formatie opgericht die onder de naam ‘The Allergies’ een plaatsje probeerde te veroveren in de wereld van de dance, hip hop en rapmuziek. De twee kernleden zijn dj’s ‘Rackabeat’ (van het populaire dance-festival ‘Chai Wallahs’) en ‘Moneyshot’ (van het Britse dance-radiostation ‘Solid Steel’).

Hun muzikale missie was om klassieke ‘vintage’-muziek te selecteren en er een moderne dance-versie van te maken die in de Britse clubs gespeeld zou kunnen worden. Pas vier jaar na hun oprichting verscheen een debuutalbum met “As We Do Our Thing” waarop songs stonden die elementen uit de funk-, soul- en discomuziek in hun sound lieten binnensluipen.

Op die eerste cd waren er ook twee gastmuzikanten aanwezig in de vorm van Andy Cooper, de charismatische frontman van de Amerikaanse hiphopformatie ‘Ugly Duckling’ uit Californië en “Hypeman Sage’, een Londense drum & bass-artiest die zich vooral op het ‘dubstep’-genre heeft toegelegd.

‘The Allergies’ presenteren nu hun tweede album “Push On” met veertien tracks, waarvan er vier opnieuw Andy Cooper als rappende gastmuzikant hebben. Die neemt deze rol waar op het dance-nummer “Love That I’m In”, de eerste single uit dit album die we u op video hebben meegegeven bij deze recensie. Andere tracks met rapper Andy Cooper aan de microfoon zijn “Main Event”, “Buzzsaw” en “It Won’t Be Me”.

Dansbaar is dit werk alleszins met tracks als “Since You’ve Been Gone”, “Entitled To That”, “Push On”, het soulnummer “Hold You Close” en de funky songs “Get Down On You” en “Funky Feeling”. Bij “Remedy” duikt er een tweede gastmuzikant op in de vorm van Dr. Syntax, een blanke Britse MC en rapper uit Manchester. Slotnummer “Get On The Floor” bevestigt nog eens waar het ‘The Allergies’ allemaal om te doen is: zoveel mogelijk zich in het zweet shakende mensen op de dansvloer krijgen.

(Valsam)

Artiest info
   
 

Label: Jalapeno Records
distr.: V2 Benelux

video