NICK MORAN – EASIER TIME

Nick Moran is een getalenteerde New Yorkse zanger, songschrijver en gitarist die in zijn muziek de blues-sound harmonieus mixt met funk- en soulmuziek. Hij debuteerde op plaat in 2013 met het zeven tracks tellende album “Who We Are”. De titeltrack van die cd geven we hier mee op video, want die song krijgen we nu eveneens in een ‘revisited’-versie aangeboden als afsluiter van zijn tweede album “Easier Time” dat eind juni van dit jaar op de platenmarkt is verschenen.

In totaal levert Nick Moran op deze nieuwe cd negen nummers af die samen goed zijn voor bijna 35 minuten fris klinkende soulmuziek. De dynamische openingstrack “Baby Gets Home Tomorrow” zet meteen de toon voor wat we van deze artiest mogen verwachten. Met een heus blazersensemble ondersteund is dit een lekker swingende soulsong die u voor een bijpassend dansje gemakkelijk van uw stoel zal krijgen.

Daarna brengt Nick Moran een dramatisch klinkende soulballad in “Something New” en het aan Sam Cooke herinnerende “Just Isn’t You” verdient zonder meer een plaatsje in de regionen van de top in de hitparades. “Lay Your Money Down” swingt alweer op de tonen van een Hammondorgel dat samen met de blazers voor een aanstekelijke ritmiek bij dit nummer zorgt. Zijn blik op de hedendaagse wereld krijgen we daarna onomwonden uitgelegd in het nummer “Did It Ever Get So Bad”.

Albumtiteltrack “Easier Time” is de eerste single die uit deze plaat wordt getrokken, maar wij houden toch net iets meer van het ‘Motown’-achtige “Better Let It Be” met alweer een hoofdrol die weggelegd is voor het ‘Wurlitzer’-orgel en de uitstekende blazerssectie. Na deze danstrack is de tijd gekomen om stoom af te laten en dat doet Nick Moran in een ballad met de heel toepasselijke titel “Losing Steam”.

Nick Moran is bij zijn live optredens één brok energie en dynamiek en hij geeft zich met hart en ziel over aan zijn bluesy soulnummers, songs waarvan u er hier negen stuks op zijn uitstekende nieuwe album “Easier Time” kunt terugvinden. Goed luisteren en mateloos genieten is dan ook onze finale boodschap aan liefhebbers van de sound van actuele soulformaties als ‘St. Paul And The Broken Bones’ of ‘Danny And The Champions Of The World’.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video