THE PATRIK JANSSON BAND – SO FAR TO GO

Patrik Jansson is een Zweedse singer-songwriter, gitarist, drummer, componist en producer. Hij startte jong als drummer en na zijn verhuis naar Stockholm (waar hij muziek studeerde), speelde hij alles van jazz en blues tot punkrock. Jansson was zo de drummer van de rock band Hellsingland Underground en van de glamrock band Laneys Legion. In 2007 richtte hij de Patrik Jansson Band op. Hij was de frontman / gitarist van deze bluesrock band.

In 2011 debuteerde de Patrik Jansson Band met een titelloos album. Patrik Jansson is er nu met een nieuwe line-up (Gustaf Andersson: keys, Thomas Andersson: bas & Martin Forstedt: drums) én (de opvolger van ‘Here We Are’ [2014]) een nieuw album ‘So Far To Go’. Buiten het viertal stonden er ook twee gasten in de studio: zangeres Therese Thomsson en mondharmonicaspeler Mikael “Mike” Fall. Op vier van de negen tracks is er ook een blazerssectie (namen: Adam Femlöf: trumpet, Daniel Bjurling: sax, Yahlmar Olofsson Tuisu: trombone) te horen.

De nummers, die Jansson voor zijn nieuwe album zelf schreef, zijn soms klassiek (lees: Chicago blues) getint (“Can’t Get You (Out Of My Head)” en de blues ballade “Those Days Are Gone”). Door het op zoek zijn naar een “bredere” sound, zijn er ook andere invloeden in zijn songs te horen. Nummers als de funky rocker “Life Without You”, de funky instrumental “That 70’s Thing” of “Hard To PLease” klinken daarom erg hedendaags. Let zeker op de uitsekende, groovy mondharmonica tussenkomsten van Mike Fall in “Too Blind To See” en het duet dat Therese Thomsson zingt in de opener “Can’t Get You (Out Of My head)”.

‘So Far To Go is een album met een mix van melodieuse blues, hedendaagse soul en rock, met herkenbare invloeden van klassieke blues en van artiesten als B.B. en Freddie, Robert Cray, Stevie Ray Vaughan en Joe Bonamassa.

Eric Schuurmans

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE PATRIK JANSSON BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album track list:
01.”Can’t Get You (Out Of My Head)” Feat. Therese Thomsson – 02.”Life Without You” – 03.”Keep taking Your Chances” – 04.”So Far To Go” – 05.”Those Days Are Gone” – 06.”That 70’s Thing” – 07.”Hard To Please” – 08.”To Blind To See” Feat. Mike Fall – 09.”Sweet T” – Music/Lyrics by Patrik Jansson and/or as [noted] ℗ 2017 – Produced by: Patrik Jansson

Album Line-up:
Patrik Jansson: vocals, guitar
Gustaf Andersson: organ, piano, b-vocs
Thomas Andersson: bass
Martin Forstedt: drums
& Guests : Therese Thomsson: co-vocals (1) & Mikael “Mike” Fall : harmonica (8)

Discography The Patrik Jansson Band:
So Far To Go [2017] | Here We Are [2014] | Patrik Jansson Band [2011] 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Sneaky Foot Records

video