THE WHISKEY CHARMERS – THE VALLEY

De wortels voor de muziek die de formatie ‘The Whiskey Charmers’ uit Detroit brengt, liggen in de wereld van country en Americana. Hun titelloze debuutplaat kwam in maart 2015 op de markt en introduceerde de twee kernleden van de groep: leadzangeres en songschrijfster Carrie Shephard en gitarist en harmony vocalist Lawrence Daversa.

Voor hun tweede album “The Valley” deed het duo voor de opname van enkele tracks in de studio een beroep op extra instrumentalisten: Brian Ferriby speelt op drums bij alle songs, Daniel Andrews op basgitaar bij vijf nummers en David Roof op orgel bij het nummer “Songbird” en op bas bij de song “Fireproof”, terwijl een zekere ‘Wolf’ op bas speelt bij de resterende vier tracks.

De stem van zangeres Carrie Shephard doet in enkele songs denken aan die van ‘Cowboy Junkies’-frontvrouw Margot Timmons, o.a. in openingstrack “Desert”, de schitterende countryballad “Meet Me There” (zie video), “Fireproof”, “Songbird” en onze favoriete songs “Red Wine” en het door schitterend werk van Lawrence Daversa op steelgitaar gekenmerkte “Warnings”.

In andere liedjes zoals “Melody” en “Coal” of de meer ritmische nummers “Dirty Little Blues” en “Full Moon” lijkt het vocaal dan allemaal weer wat meer op de zeemzoete stem van ‘Over The Rhine’-zangeres Karin Bergquist. “The Valley” is naast de titel van het album ook de titel van een uptempo gebrachte countryrocksong die als tweede track op deze plaat werd geplaatst.

Deze nieuwe cd van ‘The Whiskey Charmers’ is een bevestiging van al het goede dat we van het duo hadden verwacht na de release van hun titelloze debuutplaat twee jaartjes geleden. De capaciteiten van Carrie Shephard als songschrijfster groeien met de jaren en vocaal komt ze eveneens alsmaar sterker uit de hoek. We vermoeden dan ook dat we in de nabije toekomst nog heel wat meer moois van ‘The Whiskey Charmers’ zullen mogen verwelkomen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE WHISKEY CHARMERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Sweet Apple Pie Records

video