THE DISPARROWS – WASTING TIME

Met hun mix van blues, Americana en sporadisch stevige rocksongs zijn de vijf bandleden van de Amerikaanse rock’n’rollgroep ‘The Disparrows’ uit Los Angeles ondertussen met de cd “Wasting Time” al aan hun derde studioalbum toegekomen. Ze debuteerden in 2012 met het zichzelf verklarende “Album #1” en brachten in 2015 de opvolger “Making Others Rich” op de markt.

De in 2010 opgerichte formatie ‘The Disparrows’ zijn zanger-gitarist Daniel Weber, bassist Stephen Tecci, drummer Jaydon Bean, gitarist Julian Tamarin en toetsenist Grant Loosvelt. De stevige vocale uithalen van frontman Daniel Weber en de soms striemende gitaarklanken zorgen op de meeste tracks van dit album voor explosieve hard rock-klanken, echter zonder de aandacht voor een goede melodie bij de nummers uit het oog te verliezen.

De tien tracks op deze derde plaat zijn allemaal nieuwe, eigen composities en worden zoals eerder vermeld vaak door stevig gitaarwerk gedomineerd. Dat is al zo bij de openingstrack “World Keeps Burning”, een psychedelische rocksong die aardig in de buurt van werk van bands als ‘Iron Maiden’ en ‘Led Zeppelin’ lijkt te komen. De pianoklanken bij het nummer “Believe in Me” brengen echter wat welgekomen verademing, hoewel deze song, net als het daaropvolgende “High On You”, nog altijd als een stuwende rockballad omschreven kan worden.

De eerste single uit “Wasting Time” is het met akoestische piano beginnende “Set Me Free” (zie video), een nummer over de uitzichtloze oorlogssituatie in Syrië. Naarmate er gevorderd wordt groeit deze song steeds meer uit tot een hard rock-epos waarbij Annie Bosko, Camille Lourde Wyatt, Maoco Floran Elkins en Crystal Drummer in het gospelkoor voor stevige backing en harmony vocals zorgen.

Onze favoriete song uit deze cd is het ook door piano gedomineerde liefdeslied “Dying For You” en ook de als duet met Annie Bosko gebrachte pianoballad “Sorry” en de poppy slotsong “We Are The Young” mogen van ons nog ettelijke keren door de speakers worden gejaagd.

Wat de meesten onder ons wellicht nog niet wisten, is dat Daniel Weber naast leadzanger bij ‘The Disparrows” sinds 2011 ook de echtgenoot is van de Indische actrice, zangeres en ex-pornoster Sunny Leone. Maar eigenlijk is deze informatie ook niet zo relevant in een recensie over het album “Wasting Time” van L.A.’s rockgroep ‘The Disparrows’. Misschien wel nog wetenswaardig is dat ‘Aerosmith’- en ‘Foreigner’-producer Anthony Focx instond voor het productiewerk van dit rockalbum.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE DISPARROWS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

video