GREG SOVER – SONGS OF A RENEGADE

Greg Sover, hij is geboren in Brooklyn, maar zijn roots liggen door zijn ouders in Haïti. Sover is een jonge singer-songwriter / muzikant, die al vanaf zijn vijfde gitaar speelt. Sover is fan van Jimi Hendrix en Bob Marley, omdat reggea mensen bij elkaar brengt. Sover startte zijn carrière met het coveren van Bill Whiters’ songs. Ook op zijn debuut album ‘Songs Of A Renegade’ [2016] staat één van Withers’ nummers (“Ain’t No Sunshine”).

Vanaf 2010 (na de dood van zijn moeder) is Sover zich meer gaan toeleggen op zijn songwriting. Veel van zijn ideeën en inspiratie haalt hij uit zijn eigen fantasiewereld. Nummers als “Superman” (het idee van onzichtbaar te zijn en te kunnen vliegen), “Heroes” en “Preacher” (een ingebeelde verslaving)zijn hiervan (rockende) voorbeelden. De poppy ballade “(Make Me) Say Yeah” daarentegen is een bluesy song die ongetwijfeld radiozendtijd zal halen. “Déjà Vu” en “Cherie” linken hem dan weer aan zijn  (Franse) Haïtiaanse roots, die het exotische in hem (en percussionist Francois Zayas) naar boven halen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar “After Me”, waarin hij rijkelijk zijn blues kwaliteiten demonstreert. Ondertussen schreef Sover een nieuw nummer “My City” dat zijn verbondenheid met thuisstad Philadelphia moet bevestigen en, dat zeker op zijn volgende album zal staan.

Blues / Rock gitarist Greg Sover dankt zijn success lokaal aan de drie veteranen uit Philadelphia die met hem in de studio stonden: bassist, muzikaal directeur en co-producer Garry Lee, gitarist Allen James en drummer Tom Walling. Deze drie muzikanten vormen samen de backing band van Deb Callahan.

Met ‘Songs Of A Renegade’ laat Greg Sover ons horen dat hij als gitarist en singer-songwriter uit het juiste hout gesneden is. Met negen originals  trekt hij zeker de aandacht die nodig is om de volgende stappen te zetten! 

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
01.”Moment” – 02.”Heroes” – 03.”Preacher” – 04.”Quicksand” – 05.”(Make Me) Say Yeah” – 06.”After Me” – 07.”Déjà Vu” – 08.”Ain’t No Sunshine” [Bill Withers] – 09.”Superman – 10.”Cherie” – Music/Lyrics by Greg Sover, and/or as [noted] ℗ 2017 – Produced by: Garry Lee & Pete Trama with Greg Sover

Album Line-up:
Greg Sover: lead vocals, lead, resonator & acoustic guitar
Garry Lee: bass, b-vocs, percussion
Allen James: electric guitar
Tom Walling: drums
Wally Smith: keys
& Additional musicians:
Francis Zayas: percussion (10)
Matt Kallend: tambourine (6)
Jim Hammilton, Greg Sover & Garry Lee: percussion circle (3)

Discography Greg Sover:
Songs Of A Renegade [2017] 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Greg Sover & Grounded Soul Records
Info: Frank Roszak Promotions

video