JOSEPH EID – WATCH IT FALL (EP)

De eerste ep “Cardiac Output” en de full-cd “Human” van de Amerikaanse singer-songwriter Joseph Eid uit New York zijn om één of andere onverklaarbare reden aan onze aandacht kunnen ontsnappen. De folk- en popmuzikant heeft er blijkbaar zeer positieve respons op gekregen in de vakpers, maar wij kunnen er u spijtig genoeg niets zinvols over vertellen.

Laat ons daarom maar overgaan tot de orde van de dag en onze focus richten op het net verschenen ep-tje “Watch It Fall” van diezelfde Joseph Eid, die intussen naar Los Angeles verhuisde om zijn muzikale carrière verder te zetten. Het is een minialbum met zes door deze artiest zelf geschreven liedjes die stuk voor stuk op een zeer poppy melodie worden gepresenteerd.

Het schijfje begint met de toepasselijk getitelde song “Starting Over”, een vlot in het gehoor liggende deuntje dat lekker swingt. Qua thematiek zijn er enkele nummers die duidelijk op het universele thema ‘liefde’ geïnspireerd zijn. Daarbij denken we vooral aan de twee laatste tracks: de prille romantiek uitstralende ballad “One And Only” (zie onze favoriete track op bijgaande video) en het op reggaeklanken gebrachte “Let Me In”.

Terwijl Joseph Eid zichzelf op akoestische gtiaar begeleidt, zorgen Vern Monnett voor elektrisch gitaarwerk en pedal steel, Steve Nelson voor bas, Bobby Crew voor toetsenwerk en Lynn Coulter voor durms en andere percussie, terwijl de backing vocals voor rekening van Craig Stull zijn.

De tweede track op deze ep is het verhalende, folky “Tomb (Walked Away)” met erg knap werk op elektrische gitaar, waarna de titeltrack “Watch It Fall” volgt. Dat is een troubadourachtige folksong met begeleiding op akoestische gitaar, hier en daar met toevoeging van mooie pedal steelgeluiden. “Diary” is misschien wel de meest ritmische, dansbare song op deze plaat en het nummer lijkt wel iets van die andere Amerikaanse folk- en popsongs zingende songwriter Brett Dennen te zijn.

Joseph Eid is een muzikant om in de toekomst wat nauwkeuriger in de gaten te houden. In deze sombere tijden van oorlogen, geweld en allerlei andere problemen is het een verademing om naar dit soort complexloze liedjes te luisteren en er de onontbeerlijke porties hoop en liefde in terug te vinden.

(valsam)
“Joseph Eid is an American folk and pop singer-songwriter that should be monitored and followed closely. In difficult and violent times like we have these days, it is a true relieve to listen to such uncomplexed songs as placed on his ep ‘Watch It Fall’ and find the necessary portions of hope and love in it.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JOSEPH EID
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video