RHETT REPKO – ABOUT LAST NIGHT (EP)

In het als eerste single op de markt verschenen liedje “On The Run” zingt singer-songwriter Rhett Repko “I'm on the run from this crazy girl. Please don't let her catch me. If she asks, I was never here.” Dat is echter een onmogelijk geworden verzoek van deze jonge rock’n’roller uit Baltimore County, Maryland, want met zijn tweede ep “About Last Night” introduceert hij zichzelf definitief in het wereldje van de muziek en de rock’n’roll.

Op zijn eerste naar hem zelf vernoemde ep “Rhett Repko” bracht hij vier nummers en daar zijn er nu twee bijgekomen voor dit tweede, amper 19 minuten durende schijfje dat hij met zijn vaste bandleden bassist Dan Gallagher, gitarist Stefan Heuer en drummer Tom Bryant heeft opgenomen.

De eerste song die we te horen krijgen is “Were You Ever Really Mine?”, een tijdloos rocknummer waarmee hij meteen aangeeft in welk muziekgenre we hem en zijn songs kunnen plaatsen. Het daarop volgende “She Loves Me” is onlangs als tweede single gelanceerd. Van song nummer drie “About Last Night” hebben we voor u de video bij deze recensie gevoegd.

“Inside Of Me” is een typisch retrorocknummer dat bij velen zeker verwijzingen naar de nog erg jonge ‘Beatles’ zal oproepen. Het in de inleiding van deze recensie al vermelde “On The Run” is het vijfde nummer op deze cd en onze favoriete track die de qua titel toepasselijk afsluitende ballad “Bye Bye Baby” vooraf gaat.

Als nieuwkomer geniet Rhett Repko nog van het voordeel van de twijfel en collega-recensenten die hem nu al vergelijken met o.a. ‘Artic Monkeys’, ‘The Beatles’ of ‘Cage The Elephant’ zouden daarmee beter nog wat kunnen wachten tot we meer werk van deze jonge muzikant te horen krijgen. Dat is misschien al wel binnenkort het geval als we zijn eerste full-cd in de bus krijgen, maar daar zullen we u dan ten gepaste tijde op deze pagina’s over berichten.

(valsam)

 

 


Artiest info
Website  
 

video