THE NICKEL SLOTS – FIVE MILES GON

‘The Nickel Slots’ is een in 2008 opgerichte Amerikaanse rootsrockgroep uit Sacramento, Californië die uit vier leden is samengesteld met zanger en songschrijver Tony Brusca, Paul Zinn (basgitaar) en de broers Steve Amaral (leadgitaar) en Christopher B. Amaral (drums). Dat de bandleden fervente fans zijn van ‘Tom Petty And The Heartbreakers’ moge blijken uit de drie songs “Anything That’s Rock’n’Roll” (uit 1977), “Southern Accents” (uit 1985) en “You Got Lucky” (uit 1982) die ze uit Tom Petty’s repertoire selecteerden en die ‘The Nickel Slots’ dit jaar als singles hebben uitgebracht.

Wij hebben hier hun album “Five Miles Gone” toegestuurd gekregen, hun tweede studioalbum dat oorspronkelijk al in 2011 in de Verenigde Staten werd uitgebracht en daar in 2014 ook al een opvolger heeft opgeleverd in de vorm van de cd “Let It Ride” die wij hier echter nog niet voor een recensie mochten ontvangen. De release van hun titelloze debuutalbum dateert zelfs al terug naar 2009.

Het is ons dan ook niet helemaal duidelijk of deze band met de release van dit zes jaar geleden voor het eerst op de markt verschenen album nu een poging willen wagen om het ook in Europa te gaan maken. We hebben op hun website wel kunnen terugvinden dat de groep dit jaar van 30 juni tot 9 juli in de Belgische Kempen was voor een serie optredens, in navolging van eerdere passages in 2012 en 2014. Dat zou dan eind juni 2017 ook wel eens de directe aanleiding voor de heruitgave van deze plaat geweest kunnen zijn.

Het zou wel eens heel goed kunnen gaan lukken voor ‘The Nickel Slots’, want het soort muziek die de band in deze vijftien tracks heeft gebracht valt de laatste tijd zeer in de smaak van het Europese Americana-minnende publiek. De voor deze cd vrij representatieve albumtiteltrack “Five Miles Gone” kunt u op de bijgaande video in een live gebrachte uitvoering beluisteren. Het gaat hier uitsluitend om originele composities van frontman Tony Brusca en die kunnen ons stuk voor stuk probleemloos overtuigen van de muzikale kwaliteiten van dit rockende kwartet.

Vrolijke en zomerse rockdeuntjes volgen elkaar in ijltempo op en we kunnen dan ook vlotjes genieten van pareltjes als “Garberville”, “The Devil’s Chain Gang”, rockabillytrack “Slammin’ Doors And Screechin’ Tires”, alt.countrysong “Cory B.”, de op een stevige beat gebrachte songs “Spare Change” en “49-51”, punkfolksong “Let Your Demons Out” en de rustige ballad “Freedom” met aanvankelijk enkel een akoestische gitaar en een mandoline in de begeleiding.

De invloeden die in deze recht-voor-de-raap gebrachte songs gehoord kunnen worden zijn afkomstig van artiesten als Johnny Cash, de al eerder vermelde Tom Petty en van punkrockers ‘The Clash’. Misschien moeten de heren van ‘The Nickel Slots’ eens overwegen om ons ook hun laatste album “Let It Ride” en het blijkbaar binnenkort op de markt verschijnende album “A Tribute To Tom Petty And The Heartbreakers” toesturen, want hier bij ‘Rootstime’ zouden ze wel eens gauw op een mooie schare fans kunnen gaan rekenen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE NICKEL SLOTS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video