INDUBIOUS – FROM ZERO

Een muziekgenre dat hier bij ‘Rootstime’ niet zo vaak aan bod komt is de reggaemuziek, maar gelukkig zijn er sporadisch toch uitzonderingen op die regel te vinden. Zoals nu met de nieuwste cd “From Zero” van de Amerikaanse dubrock-, rootsrock- en reggaeformatie ‘Indubious’ uit Ashland, Oregon.

De vier kernleden van deze band zijn zanger, gitarist en bassist Spencer Burton (‘Skipwicked’), zanger en toetsenist Evan Burton (‘Evton B’), gitarist Teddy Presber en drummer Corey Foster. De Burton-broers zijn verantwoordelijk voor de oprichting van ‘Indubious’ en ook voor alle componeerwerk van de veertien tracks op “From Zero”, het vierde album van dit kwartet en de opvolger van hun vorige succesalbum “Wake The Lion”.

Het debuut van ‘Indubious’ dateert al van 2008 met het album “Fresh Leaves” en werd al in het daaropvolgende jaar aangevuld met een tweede cd “Cosmic Seed”. Natuurlijk is reggae-icoon Bob Marley één van de helden waar deze band naar opkijkt, maar de toevoeging van dubstep aan het genre zorgt toch ook wel voor een eigen klemtoon in hun songs.

Voor drie nummers op “From Zero” werden gastvocalisten uitgenodigd: bij “Golden Ones” is dat de Jamaicaanse reggaezanger Sizzla Kalonji, voor “Don’t Lose Sleep” zorgt Vaughn Benjamin van rootsreggaeband ‘Midnite’ voor de lead vocals en de Canadese soul- en reggaezangeres Zahira zingt met Spencer Burton mee op het nummer “Root Down”.

De eerlijkheid gebiedt ons om hier te zeggen dat we niets baanbrekends kunnen terugvinden op dit album, maar in het reggaegenre is het wel een album dat bij vele fans zal aanslaan. We laten het finale oordeel over “From Zero” van ‘Indubious’ dan ook liever aan de kenners van het genre over. Wij hebben de hele cd zonder ook maar enig overslaan van één of andere track afgespeeld en we konden daarbij best wel aangenaam genieten van wat we te horen kregen. Vooral de songs “See Sharp”, “If You Follow”, het catchy “Perfect” en het op iets van Jimmy Cliff lijkende “We Got Vibes” zullen ons nadien zeker bijblijven.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Righteous Sound Productions

video