ALEX LOPEZ– IS IT A LIE

Ik vind het altijd een beetje raar om een cd te recenseren van een artiest die op het punt staat om al een nieuw album uit te brengen. Dat is hier wel degelijk het geval met het album “Is It A Lie” van de Amerikaanse singer-songwriter Alex Lopez, geboren in Cleveland, Ohio maar momenteel wonend in Tampa, Florida. Die tien songs tellende plaat dateert namelijk al van 2015 en volgde toen op debuutalbum “Back Bedroom Blues”. “Is It A Lie” zal in de volgende maanden namelijk al een opvolger krijgen met het nieuwe en derde album “Slowdown”.

“Is It A Lie” is een zelfgeproduceerde plaat van Alex Lopez met allemaal eigen composities die hij in de studio heeft ingezongen en begeleidt met gitaar, terwijl John Baccoli de basgitaar hanteert en Craig Robison de ezelsvellen van de drums beroert. De albumtiteltrack kunt u via bijgaande audio video beluisteren, maar het openingsnummer “Can’t Hide Your Love” begeleidt de luisteraar op rockende wijze naar de volgende tracks waarvan er enkele zeer bluesgeoriënteerd en geïnspireerd zijn, zelfs via de titels van die nummers: “Morning Blues”, “Sing The Blues” en “Cheatin’ Blues”.

Het gitaarspel van Alex Lopez werd duidelijk beïnvloed door het werk van gitaarvirtuozen als Jimmy Page, Eric Clapton en Jimi Hendrix. En hij beheerst dit instrument dan ook zeer goed, maar qua vocale capaciteiten is er duidelijk nog ruimte voor verbetering aanwezig. “When Will I See You Again” is qua muzikaliteit en gitaarspel zelfs vergelijkbaar met de betere songs van B.B. King, maar de stem van Alex Lopez is nog mijlenver verwijderd van dit bluesicoon.

Voor replay in aanmerking komende tracks zijn “I Need To Know”, “Is It A Lie” en het melancholische slotnummer “The Night Is Closing In”. Maar misschien kunnen we toch best op de nieuwe plaat “Slowdown” wachten vooraleer een beter oordeel over het werk van Alex Lopez te gaan vellen.

(valsam)
“The guitar playing skills of American singer-songwriter Alex Lopez are excellent, but the vocal performance on his second album ‘Is It A Lie’ still leaves some room for improvement. Maybe it is better to wait for his new record ‘Slowdown’ that will be released in the next months, before we write down a final judgement about the blues and rock tracks on his records.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video