AERIAL SCHOOL – LOVE IS CALLING (EP)

‘Aerial School’ is een duo hardrockmuziek spelende kerels uit Hollywood die onlangs met “Love Is Calling” een eerste ep-tje op de markt hebben gebracht met zeven nummers. De componist van al deze tracks is gitarist Thorn St. Germain, die de stevige gitaarsound van de band samen creëert met enkele gastmuzikanten op drums en basgitaar.

Voornamelijk Dusty Bo, de frontman van de formatie ‘Future Villains’, maar ook Dan Sugimoto en Cassandra Noel tekenden voor al het zangwerk dat in deze nummers te horen is. Alles klinkt behoorlijk ‘recht-voor-de-raap’ en nodigt niet meteen uit om naar de songteksten te luisteren, wat sowieso al vrij moeilijk zal zijn met de ‘wall of sound’ die rond deze songs werd opgebouwd.

De zeven tracks op “Love Is Calling” onderscheiden zich van de traditionele progressieve hard rockmuziek in het feit dat de nummers allemaal redelijk kort worden gehouden, namelijk tussen de drie en vier minuten, waardoor we na 28 minuten al aan het einde van het album zijn toegekomen.

In het nummer “Red Hot Flame” zit er bovendien een knap stukje blues dat door Jimmy Z op mondharmonica wordt gespeeld. De openingstrack “Darker Shade Of Gray” is echter de eerste single die ‘Aerial School’ uit dit album heeft geselecteerd. Het stevig rockende ‘anthem’ zet dan ook meteen de toon voor de rest van deze loeiharde plaat.

Opvallend bij deze cd is dat het werk op basgitaar in de opnamestudio uitsluitend door de drie gastmuzikanten Dorian Heartsong, Chris Roy en Charlie Diaz werd ingespeeld, terwijl de bas bij live optredens altijd wordt gehanteerd door medeoprichter van de band in 2013 Chaim Rochester.

De muzikale invloeden voor deze groep komen van o.a. Jimi Hendrix, ‘Rival Sons’ en ‘Led Zeppelin’. Voor onze al wat oudere oortjes is dit allemaal toch wat te luid werk, maar er zullen zeker wel hardrockfans zijn die hun gading in de sound van ‘Aerial School’ kunnen vinden.

(valsam)

Artiest info