JULIA McDONALD – GRAVITY

De bij het ep-tje “Gravity” gevoegde biografie vermeldt dat de in Orlando, Florida wonende zangeres en songschrijfster Julia McDonald nog maar net 19 jaar is geworden. Daarom is het des te verbazend dat haar zes liedjes op dit schijfje zo’n grote maturiteit uitstralen, zowel qua songteksten als qua stijl van presentatie van de nummers.

De jonge vrouw koos voor het indie popgenre om haar liedjes onder de aandacht van het grote publiek te brengen en ze heeft daarmee een heel goed bij haar passende keuze gemaakt. Natuurlijk zal de toekomst moeten bevestigen of we nog vaak van Julia McDonald zullen gaan horen. Maar het dient gezegd dat ze ons met deze zes songs toch al behoorlijk van haar talent als singer-songwriter heeft weten te overtuigen en dat is niet alleen door haar leuke, romantiek uitstralende hoesfoto.

Er zitten enkele potentiële radiohitjes in de tracklijst van deze ep, niet in het minst met het vlot in het gehoor liggende nummer “Pretty Committee” dat u in een live uitvoering op bijgevoegde video kunt beluisteren. Ook openingsnummer en titeltrack “Gravity” of eerste single en liefdesliedje “No Good For Me” mogen wat ons betreft aanspraak maken op een notering in de hitparades.

Er wordt ons een tweede ep van Julia McDonald beloofd voor het najaar van 2017, dus op een eerste volwaardige album zullen we nog even moeten wachten. Maar dat die plaat er vroeg of laat zit aan te komen staat voor ons toch buiten kijf. Noteer alvast dat we ze dan met veel plezier op deze site van onze commentaar zullen voorzien.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video