CITY IN THE CLOUDS – THE CONTENTS OF BOX 212

Het eerste album “The Contents Of Box 212” van de Amerikaanse formatie ‘City In The Clouds’ uit Princeton en New York City is in meerdere opzichten speciaal en uniek te noemen. De groep werd onlangs boven de doopvont gehouden door de broers Marquardt, zijnde Brendan (zang en drums) en Jackson (zang en gitaar) en werd vervolledigd met gitarist en bassist Luke London en Marcus Grey die op toetsen en trompet speelt.

Wat is er dan zo speciaal aan deze plaat? Wel, er staan in totaal 19 tracks op, waarvan er vijf extra korte bindteksten zijn die ingesproken werden door Aaron Sobel en tussen de echte songs door werden geplaatst. Bovendien zijn er met “Shower Thoughts”, “Out To Lunch” en “Dirty Dan” (zie video) ook drie songs die aan het einde van de cd nog eens opnieuw worden gespeeld, maar dan in een gecensureerde versie, omdat het Amerikaanse waarschuwingsstickertje ‘Parental Advisory’ van toepassing is op de tekst van deze drie nummers die elk een nogal expliciet taalgebruik herbergen. Dat dit alles op dergelijke wijze op één album wordt samengebracht heb ik tot op heden nog nooit gezien.

‘City In The Clouds’ brengt in de echte songs een mix van alternatieve en experimentele rock en pop met hier en daar enkele leuke spitsvondigheden en met gastvocalisten zoals RJ Paige bij “Shower Thoughts” en rapper Mak Twain bij “Out To Lunch”. Daarnaast zingt ene Jenny El-Fakir iets deels vals deels akoestisch als intro bij track nummer 16, die zelfs niet vermeld staat op de tracklist van dit album en waarvan we u de titel dus ook schuldig moeten blijven.

Wel vermeldenswaardig zijn naar onze mening rocksong “To The Sky”, de folky ballad “Walk In Place”, het grappige “Singin’” dat begint met een vanuit de douche klinkende ‘Singing In The Rain’ en onze favoriete songs met het melancholische “Down To Earth” en albumtiteltrack “The Contents Of Box 212”. Maar al bij al klinkt alles op deze cd toch nog zeer verwarrend en experimenteel en is het voor buitenstaanders moeilijk om vanaf het begin de bomen door het bos te zien.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Cloudy City Inc.

video