VINCE AND THE SUN BOPPERS – SPINNIN’ AROUND!

Leadzanger en leadgitarist Vince Mannino, akoestische gitaarspeler Silvio Chiodo, contrabassist Frankie Ardito en drummer John Ziino zijn de vier bandleden van de Italiaanse rockabilly-formatie ‘Vince And The Sun Boppers’ uit Palermo, Sicilië. Hun muzikale voorkeur gaat uit naar de rockabilly-sound van de jaren ’50 en dat bepaalt dan ook de genrekeuze voor het schrijven van hun eigen composities waarvoor frontman Vince Mannino alle credits verdient.

De heren zelf zijn niet meer van de jongsten (neem ik hier een risico op maffia-wraak?), maar toch zijn ze pas begin 2016 met een eerste plaat “Gone For Lovin’” op de proppen gekomen. “Spinnin’ Around!” is de titel van hun nieuwste plaat die het kwartet eind vorig jaar in de ‘Lightning Recorders’-studio in Berlijn heeft opgenomen en die nu door retrolabel ‘Rhythm Bomb Records’ zal worden uitgebracht.

Dat het ritme van de songs op dit album hoog ligt en meestal tot gezellig swingende nummers heeft geleid, hoeven we u allicht niet meer in detail uit te leggen. Dat dit leuk entertainment voor alle rockabilly-fans heeft opgeleverd is ook haast vanzelfsprekend, maar om in de sfeer te komen wil ik u toch vragen om eerst even naar de aan deze recensie toegevoegde audio video te luisteren. Daarop kunt u de vier heren enthousiast aan het werk horen in de song “Real Gone Papa”, één van de veertien tracks op dit album.

Bij het gegeven van 14 nummers zult u misschien denken dat u voor lange tijd safe zult zitten, maar die tracks zijn allemaal erg kort en na amper 30 minuten heeft u de laatste noten van de 14e track “Rockin’ My Way” al gehoord. Het kortste nummer is “Gal Of Mine “dat al na 1 minuut en 45 seconden afklokt en de langstdurende song is “Hold My Hand” die ophoudt na exact 2 minuten en 44 seconden.

En toch is het hier van begin tot einde ‘fun’ en dansplezier met heel veel “Spinnin’ Around” en wild in het rond zwierende rokjes van de enthousiast rondhuppelende dames. Songs als “Got A Feeling For You”, “You Mean Love” en “Red Headed Mama” zullen ons allemaal collectief terug mee nemen naar de fifties-tijd met ‘Elvis & The Jordanaires’, Buddy Holly en Carl Perkins.

Voor de vele fans van de ondertussen ter ziele gegane Belgische retrorockformatie ‘The Seatsniffers’ zullen deze Siciliaanse ‘Vince & The Sun Boppers’ een waardig en aangenaam alternatief bieden. De oudere rockers, boppers en jivers onder ons zullen misschien zelfs blij zijn dat ze na deze 30 minuten springen en rondhossen eventjes kunnen gaan rusten om terug op adem te komen en daarna van vooraf aan te herbeginnen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rhythm Bomb Records

video