RUSS STILL AND THE MOONSHINERS – STILL COOKIN’

Southern rock en countrymuziek, dat is wat u mag verwachten van het album “Still Cookin’” van de uit Atlanta, Georgia afkomstige formatie ‘Russ Still And The Moonshiners’. Deze muziekgenres lagen al van in het begin aan de basis van de muziek die dit zevental sinds 2014 op de podia ten gehore speelt. In 2014 verscheen hun album “White Lightnin’” met uitsluitend eigen nummers die van mooie arrangementen en catchy songteksten waren voorzien.

“Still Cookin’” is eigenlijk gewoon een verlenging van wat op dat vorige album werd aangeboden. Zanger Russ Still en ‘The Moonshiners’, bestaande uit gitaristen Chris Hinson, David Leonard en Russ’ zoon Ben Still, toetseniste en Russ’ echtgenote Cam Still, bassist Ed Usher en drummer Kevin Pinson spelen de negen tracks op deze plaat als vanouds zonder complexen en met een hoge graad van entertainment.

De bluesy openingstrack en eerste single “Promised Land” en de daaropvolgende countryrocksong “Long Way From Home “ laten het allerbeste vermoeden over de nieuwe plaat van deze band uit Atlanta. In “Glorine”s” wordt nostalgisch teruggeblikt op de legendarische feestjes die ze vroeger in die zaal hebben gehouden.

Voor countryballad “I Can’t” wordt de voet van het gaspedaal gehaald en kijkt Russ Still met twijfel en spijt terug op een verstoorde relatie die fout dreigt af te lopen. Maar die treurnis is van korte duur, want de broodnodige ontspanning wordt gezocht in het leuke nummer “Going Fishin’” dat we in een live uitvoering op video meegeven.

De vlotst in het gehoor liggende song uit deze cd is echter de swingende countryrocker “Juanita”, een nummer dat het mits wat airplay tot in de countryhitlijsten zou kunnen schoppen. In “10.000 Ways” horen wij elementen terug uit de meer symfonische sound van bands als ‘The Allman Brothers’ en ‘Lynyrd Skynyrd’. “Working Class Hunter” is wat meer bluesy en slotnummer “Runaway” viert voor een laatste keer de teugels en rockt zich dansend en zwetend naar het einde van deze leuke plaat toe.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video