MAUREEN & THE MERCURY 5 – GIMME MO!

We wisten bij het begin niet goed wat we mochten verwachten bij het plaatje “Gimme Mo!” van de formatie ‘Maureen & The Mercury 5’ uit Los Angeles, Californië. Vooral omdat er op de voorkant van de cd-hoes een striptekening stond van een in lingerie geklede dame met een fles whisky in de hand die uitdagend staat te kijken naar een volledig uitgeput lijkende naakte kerel op een bed.

Nog verrassender was de foto van een in schaarse lingerie geklede dame die even uitdagend op de achterzijde van het hoesje staat te schitteren. Dat blijkt namelijk leadzangeres Maureen Davis zelf te zijn, die naast het zingen en haar niet te versmaden looks blijkbaar ook nog op één na alle songs voor dit rockabilly-album heeft geschreven.

Bijna op het einde van deze plaat krijgen we de enige coversong aangeboden in de vorm van “I Want You To Be My Baby”, een ‘jump blues’-song die door Jon Hendrickx werd gecomponeerd en al in 1953 een R&B-hit was voor de Amerikaanse muzikant en bandleider Louis Jordan, aka ‘The King Of The Jukebox’. Maureen Davis heeft er een ‘jump swing’-nummer van gemaakt en ook die versie valt zeer in de smaak, temeer omdat ze deze song op hilarische wijze samen met een serie internationale gastvocalisten brengt in het Engels, Frans, Spaans, Chinees en Japans.

Maar hoe zit het dan met de overige tracks op “Gimme Mo!”? Wel, kort samengevat: uitstekend. Het is dansen en swingen met rockabilly-liedjes als “The Keepin’ Kind” (zie video), “Drink Him Down”, “Mambo Joe” en “What’s It Gonna Take”. Daarnaast zijn er ook catchy meezingbare liedjes als “Mr. Love Love” en “He Said, She Said”, enkele meer naar R&B afglijdende songs met “Gimme Mo!” of “Shoot Me Cupid” en zelfs van emoties overlopende liefdesballads met “This Isn’t Love” en “Anywhere Without Me Can’t Be Right”.

‘The Mercury 5’ blijken daadwerkelijk uit vijf leden te bestaan met gitarist Scott McLean, bassist Steve Whalen, multi-instrumentalist Jordan Bush, saxofonist Sylvain Carton en drummer T. Alex Budrow. Zij begeleiden Maureen Davis op enthousiaste en uitstekende wijze bij het brengen van de songs op dit album, dat voor u een garantie zal zijn voor 35 minuten vlot in het gehoor liggend topentertainment.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Catty Town Records
distr.: Rhythm Bomb Records

video