MORRISSEY & MARSHALL - WE RISE

De zwart-wit foto’s op de voor- en achterzijde van het hoesje van de cd “We Rise” van het Ierse rockduo ‘Morrissey & Marshall’ ziet er heel sixties uit en ook de haarsnit van Darren Morrissey en Greg Marshall doet ons denken aan diezelfde periode van zo’n 50 jaar geleden. Toen we dit album in handen kregen, waren we dan ook meteen benieuwd of de muziek die we er op zouden terugvinden ook nostalgische herinneringen aan vervlogen tijden zou gaan oproepen. Maar daar kunnen we volmondig ‘neen’ op antwoorden.

Deze twee uit Dublin afkomstige muzikanten maakten in een vorig leven deel uit van de vijfkoppige Ierse rockformatie ‘Deshonos’ en toen ze daar een definitieve lijn onder hadden getrokken, reisden ze naar Londen om deze plaat op te gaan nemen in de legendarische ‘Abbey Road Studios’. “We Rise” is hun tweede album dat volgt op debuutplaat “And So It Began” die in 2014 op de markt is verschenen.

Hun harmonieuze samenzang en de catchy melodieën die ze voor de tien rock’n’roll-liedjes op “We Rise” hebben gecomponeerd, getuigen van een hoge graad van muzikaal professionalisme. Als luisteraar heb je de neiging om hier behoorlijk blij bij te worden. In de vakpers worden dan ook gretig vergelijkingen gemaakt met andere mannelijke zangduo’s zoals ‘Simon & Garfunkel’, ‘Peter & Gordon’, ‘The Everly Brothers’, de broertjes Davies van ‘The Kinks’ of de Gallagher-broers van ‘Oasis’, vooral omdat de stemmen van ‘Morrissey & Marshall’ zo perfect in elkaar overvloeien.

Er werden al twee singles uit het lijstje van tien songs op “We Rise” geselecteerd met eerst “Stand Down” (zie video), gevolgd door “Love & Be Loved”. Bij het begin van de plaat vallen ze met de deur in huis via het stevig rockende “Cold November Sunrise”. Die stuwende rocksound zit trouwens in de meeste tracks op “We Rise” met “Play On”, “She’s Got Love” en “Beautiful World” als belangrijkste exponenten.

Pas naar het einde van deze plaat toe wordt alles een beetje rustiger, melodieuzer en harmonieuzer in songs als het niet van overdreven bescheidenheid getuigende “We’re The Greatest”, de emotievolle pianoballad “I Need You” over een veel te jong gestorven vriend en de korte akoestische afsluiter “The Light Breaks”. In deze drie nummers wordt nog meer dan voorheen het accent gelegd op de mooie samenvloeiing van hun twee stemmen.

“Morrissey & Marshall” zijn nog maar net vier keer in Nederland komen optreden ter promotie van deze nieuwe plaat en die gelegenheid tot nadere kennismaking met het duo hebben we dus jammerlijk gemist. Maar als ze met deze plaat het succes zullen krijgen dat ze verdienen, dan verwachten we ze binnenkort toch weer terug op de Benelux-podia. Door een aanschaf van hun tweede album “We Rise” kunt u daar vanaf nu alvast uw steentje toe bijdragen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Mass Market Recordings

video