BOBBO BYRNES – MOTEL AMERICANA

De foto aan de binnenzijde van het cd-hoesje van de plaat “Motel Americana” van Bobbo Byrnes is heel eenvoudig, maar toch ontzettend intrigerend. Helemaal alleen zittend en voor zich uitstarend aan de bar van een soort fastfood restaurant met een veel te hard gebakken ‘croque monsieur’ voor zich en duidelijk peinzend en wat gedeprimeerd lijkt Bobby Byrnes zijn leven te overdenken.

Misschien liggen zijn bevindingen dan ook wel aan de basis van de twaalf alt.country en Americana-liedjes die deze in het zuiden van Califonië wonende leadzanger van de formatie ‘The Fallen Stars’ op zijn soloalbum heeft samengebracht. Hij is sowieso een uitstekende zanger, songschrijver en multi-instrumentalist: hij speelt op dit album op akoestische en elektrische gitaren, basgitaar, mandoline, dobro, pedal steel, accordeon, piano, orgel en drums.

Toch heeft hij nog wat extra hulp in de studio gehaald voor de opname van deze plaat. Mede-componiste Tracy Byrnes (zijn eega en ook naast hem bij ‘The Fallen Stars’) speelt op bas en zorgt voor vrouwelijke harmony vocals, Ben Riddle (van ‘Riddle & The Stars’) zingt een paar keer mee, Matt Froehlich speelt op een cajon kit en ‘The Falling Stars’-collega Brandon Allen op drums, terwijl Geo Hennessy hier en daar voor mooie vioolklanken zorgt.

Drie coversongs kregen een plaatsje op de tracklijst van “Motel Americana”, te weten “Hate This Town” van Slim Dunlap - de Amerikaanse rockmuzikant en gitarist van ‘The Replacements’ - en een song uit diens album “Times Like This” van 1996. De tweede cover is “No Expectations” van ‘The Rolling Stones’ uit hun album “Beggars Banquet” van 1968 en Paul Kelly’s folkhitje “To Her Door” uit diens plaat “Live, May 1992” vervolledigt het trio gecoverde liedjes.

Die covers zijn trouwens heel mooi gebracht, maar Bobbo Byrnes heeft dat eigenlijk niet nodig om zijn album vol te krijgen, want zijn eigen composities mogen er stuk voor stuk ook zijn. Zoals de mooie openingstrack “Hold Me”, “Heading South” en “Nothing Needs To Be Said”, drie emotioneel gebrachte ballads, naast rocksong “APB”, het catchy “Solitaire” of de stevig als Springsteen rockende single “1, 2, 3 (Thousand Miles Back To You)” die u op de hierbij toegevoegde video kunt beluisteren.

Het blijft een zeldzaamheid om een plaat te mogen recenseren waar geen enkele zwakkere song op staat, maar “Motel Americana” van Bobbo Byrnes is er wel degelijk zo eentje. Na deze beluistering ben ik ook eens gaan grasduinen in zijn werk bij ‘The Fallen Stars’ en ook dat mag als een ware ontdekking omschreven worden. Deze soloplaat van dit muzikale talent is dus een echte aanrader!

(valsam)
“It remains a rarity that an album does not contain any weaker song, but ‘Motel Americana’ from the Californian singer-songwriter and multi- instrumentalist Bobby Byrnes is just one like that. The lead singer of ‘The Fallen Stars’ covers 3 songs from other artists in his own peculiar way on this solo record and he makes them sound as if they were his own. The remaining nine self-composed tracks are of an equal highest quality. This is a strongly recommended album for fans of great alt.country and Americana music.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: BOBBO BYRNES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.


Artiest info
Website  
 

Label: Songs And Whispers
Info: Hemifran

video