GOSPELBEACH – ANOTHER SUMMER OF LOVE

Eind 2015 werden we op onze redactie zeer aangenaam verrast door de debuutplaat “Pacific Surf Line” van de Californische formatie ‘GospelbeacH’ uit Los Angeles. Dat was destijds het nieuwe project van ‘Beachwood Sparks’-frontman en gitarist Brent Rademaker die werd bijgestaan door zijn muzikale vrienden Jonny Niemann (toetsen), Jason Soda (leadgitaar), Ben Redell (basgitaar) en Derek Brown (drums) met als eregast muzikant Neal Casal, de gitarist van Ryan Adams’ toenmalige begeleidingsband ‘The Cardinals’.

Deze laatste is niet meer van de partij op de nieuwe cd van ‘GospelbeacH’ die twee weken geleden op de markt is gekomen onder de titel “Another Summer Of Love”. Neil Casal was echter wel nog de fotograaf van de schaars of niet-geklede dame op de frontcover van dit album (‘some guys have all the luck!’). De overige hierboven vermelde muzikanten zijn er wel opnieuw bij en enkele andere gastmuzikanten zorgden voor één of andere bijdrage in de opnamestudio.

Brent Rademaker schreef de elf nieuwe nummers op deze plaat allemaal samen met Trevor Beld Jimenez, de zanger-songschrijver van de formatie ‘Tall Tales And The Silver Lining’ uit Los Angeles die ook voor backing vocals zorgt bij de nummers “Kathleen” (zie video) en “I Don’t Wanna Lose You”. Producer van “Another Summer Of Love” is leadgitarist Jason Soda en hij behield de van het eerste album gekende sound zoveel mogelijk bij de liedjes op dit nieuwe album.

Zonnige ‘feel good’-muziek domineert op deze plaat met vlot in het gehoor liggende en catchy melodieën in songs als openingstrack “In The Desert”, het swingende “California Fantasy”, het zachtjes voortkabbelende “You’re Already Home” en meezinger “(I Wanna See U) All The Time”.

Het songritme wordt naar het einde toe behoorlijk naar beneden gehaald voor de ballad “The City Limits” en bij “I Don’t Wanna Lose You” waarin het knappe zangwerk van Brent Rademaker helemaal tot zijn recht komt. Met de rockende afsluiter “Runnin’ Blind” komt er na 42 minuten een vrolijk einde aan dit zonnige stranden uitstralende tweede album van ‘GospelbeacH’.

(valsam)

 

 

 


Artiest info
   
 

Label: Alive Records
Distr.: V2 Benelux

video