DBFC – JENKS

Manchester en Parijs zijn twee van de Europese steden waar in het recente verleden verschrikkelijke terreuraanslagen zijn gebeurd met vele doden tot gevolg. Toevallig zijn deze oorden in Frankrijk en Engeland ook de verblijfplaatsen van twee muzikanten die onlangs de handen in elkaar hebben geslagen voor een nieuw alternatief indie pop- en rockproject dat de naam ‘DBFC’ heeft gekregen.

De Parijse dance-ster ‘Dombrance’ besloot om een team te vormen met de muzikaal gelijkgezinde artiest David Shaw uit Manchester om samen iets heel speciaals te creëren in de hedendaagse muziekscène. Het resultaat van deze samenwerking kunt u nu horen op het eerste album van ‘DBFC’ dat onder de titel “Jenks” op de markt is verschenen.

Deze plaat werd door beide heren opgenomen in twee Franse studio’s en Guillaume Rossel als drummer en Antoine Reininger als bassist werden mee betrokken in het project. De tien nummers op “Jenks” werden allemaal door David Shaw en ‘Dombrance’ gecomponeerd en geproduceerd. Is het dance of rockmuziek wat ‘DBFC’ op dit album brengt? Ze laten het zelf in het midden en weigeren één bepaalde keuze te maken, zolang de muziek maar dansbaar blijft en de elektronica voor de meeste klanken bij deze tracks blijft zorgen.

De tweede single uit “Jenks” is het nummer “Staying Home”, maar voor de video bij deze recensie kozen wij voor de albumtiteltrack waar deze plaat ook mee begint en die als eerste single werd gereleased. Als we hun sound met anderen willen vergelijken, dan komen we al gauw bij groepen als ‘The Beta Band’ of ‘LCD Soundsystem’ uit, maar zelfs ‘New Order’ kan als referentiepunt dienst doen.

Tot slot geven we graag nog enkele titels mee van songs die volgens onze mening ook zeer radio- en clubs-vriendelijk zijn. Dan tippen wij toch voornamelijk op “Bad River”, “Disco Coco”, “New Life” en de meer dan zeven minuten durende ‘new wave’-track “Autonomic”. Binnenkort allicht te horen op de dansvloeren in de betere discotheken: diverse tracks uit het album “Jenks”, de eersteling van ‘DBFC’.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Her Majesty’s Ship Records
distr.: [PIAS]

video