BILL BOOTH – SOME DISTANT SHORE

Wat bezielt een muzikant uit de zeer landelijke en meestal in warm zonlicht badende Amerikaanse staat Maine om zich in de jaren ’80 na een Europese tournee definitief in het hoge, vaak kille noorden in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen te gaan vestigen. Toch is dat wat singer-songwriter Bill Booth heeft gedaan en blijkbaar heeft hij er nog geen moment spijt van gehad.

Vanuit Noorwegen werkte hij naarstig verder aan een muzikale carrière door er als soloartiest op te treden en door mee te spelen op albums van enkele Scandinavische artiesten. Zelf bracht hij sinds 1992 vijf albums uit, die lokaal op behoorlijk wat succes konden rekenen met “New Land” als laatst verschenen plaat in 2010.

Nu brengt Bill Booth een nieuwe plaat op de markt onder de titel “Some Distant Shore” met daarop tien nieuwe eigen composities waarvan er met “Skerry Reel” en “Distant Shore Waltz” twee louter instrumentaal worden gepresenteerd. Naast de akoestische gitaar is hij ook een ervaren bespeler van viool en mandoline op deze plaat. Voor het andere instrumentale werk bij deze songs wordt hij bijgestaan door twee Noorse muzikanten, twee Amerikanen op bas en banjo en een Ier op de typische ‘Celtic folk’-instrumenten uillean pipes en fluit.

De sound die bij de songs werd ontwikkeld varieert tussen Dylaneske folk in “Home Is On The Road”, de ballad “Down I Climb” en “City Of Rumble” naast traditionele Keltische folk in “Cliffs Of Dover”, “Skerry Reel” en “Distant Shore Waltz”. Daarnaast brengt Bill Booth ook Americana in “Wild Geese” (zie live versie op video), naar bluegrass neigende muziek in “Get To You” en naar Mark Knopfler’s recentere folkwerk lonkende “Molly McKeen” en “Raising Cane”, een nummer waarin zelfs heel even de geest van de betreurde J.J. Cale wordt ontwaard.

In de meeste songs van “Some Distant Shore” blijven de Amerikaanse roots van Bill Booth toch nog altijd doorklinken. Maar de wijze waarop hij als niet-Europeaan de Keltische folkmuziek in zijn werk heeft geïntegreerd, verdient ons grootste respect. We kunnen dan ook warm aanbevelen dat u een poging waagt om één van de 10 exemplaren van dit album te winnen via onderstaande wedstrijd.

(valsam)

CD-RELEASE: 31 JULI 2017

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:BILL BOOTH
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Wheeling Records

video