LEAH CAPELLE – JOSHUA (EP)

Of het toeval is of eerder een teken des tijds weten we niet, maar er ligt hier opnieuw een ep-tje op de werktafel met het verzoek om er een beoordeling of recensie over te schrijven. De muziekwereld en zeker de productie van cd’s ligt al een tijdje op apegapen en dat maakt het des te interessanter om te zien hoe sommige artiesten tegen die stroom blijven opvaren.

Singer-songwriter Leah Capelle uit Chicago, Illinois is zo’n muzikante die haar muzikale creaties nog altijd wereldkundig wil maken via de release van een ep die de titel “Joshua” kreeg, vooral omwille van de eerste gelijknamige rocksong op het schijfje die als single wordt gelanceerd (zie video).

Indie pop en rockmuziek is haar voorkeursgenre en ze is duidelijk fan van enkele bekende singer-songwriter zoals Ed Sheeran, Justin Vernon van ‘Bon Iver’ of Adam Duritz van ‘Counting Crows’. Dat is gemakkelijk afleidbaar van haar drie eigen composities die op “Joshua” verzameld werden.

In het tweede nummer “Out Now” gaat het songtempo in het begin drastisch naar beneden en bemerken we haar aandacht voor de melodie en de emoties die ze in haar teksten probeert te verwerken. “Who I Am” is het derde en laatste nummer op deze ep waarmee Leah Capelle vooral weet aan te tonen dat ze van meerdere markten thuis is en dus ook haar weg weet te banen in meer epische rocksongs die een beetje aan het werk van damesduo ‘Heart’ doen denken.

“Joshua” is haar tweede ep in navolging van haar titelloze debuut-ep uit 2015 waarop zes nummers van Leah Capelle te vinden waren, waaronder het zeer knappe “Would You Know”. Misschien is de tijd wel rijp voor een eerste full-cd van deze getalenteerde en ook nog leuk ogende singer-songwriter.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video