QUINN SULLIVAN – MIDNIGHT HIGHWAY

 

 “ I didn't want to completely break away from the blues.
That'll always be my home ground. But I wanted to stretch out… “

Quinn Sullivan, hij is er nu zeventien, is een Amerikaanse zanger / gitarist uit New Bedford, MA. Sullivan kreeg toen hij drie was (als Kerstspeelgoedje) zijn éérste gitaar. Hij begon met gitaarlessen, vanaf zijn vijfde. Zijn éérste eigen nummer "Sing, Dance, Clap Your Hands", schreef hij samen met (pianist/singer-songwriter) Chris Waters.

Quinn Sullivan kreeg zijn eerste media aandacht, toen hij zes jaar was in de The Ellen DeGeneres Show. De grootste en belangrijkste media aandacht kreeg hij in 2007, toen Buddy Guy (vanaf toen zijn mentor) tijdens zijn optreden in het Zeiterion Theater in New Bedford, MA, hem vroeg op het podium te komen om mee te spelen. Bekijk het TouTube filmpje!
http://www.youtube.com/watch?v=ix4TNJvVk8M&feature=player_detailpage
Buddy Guy adviseerde Quin:

“ Just go out there and show them what you’re here… make them remember you! ”

Sinds dit memorabel feit heeft Sullivan op het podium gestaan met Jonny Lang, BB King, Eric Clapton, Los Lobos, Derek Trucks & Susan Tedechi, Joe Bonamassa… en speelde hij in het Beacon Theatre in NYC, het Orpheum Theatre in Boston, The Hollywood Bowl, The Apollo Theater en tijdens Buddy Guy's Legends in Chicago. In 2008 was Sullivan te gast in The Oprah Winfrey Show en in 2009 in de NBC's The Today Show. Sullivan opende in 2009 voor Buddy Guy tijdens zijn East Coast tour en trad op tijdens het Lollapalooza, het Austin City Limits Festival en, als jongste, tijdens het Montreux Jazz Festival in Zwitserland.

Sullivan is te horen op  Buddy Guy’s album ‘Skin Deep’ [2008] op de track “Who's Gonna Fill Those Shoes". In 2009 werd Sullivan’s éérste single “Summer of Love" uitgebracht. Sullivan’s debuutalbum ‘Cyclone’ verscheen in 2011. In 2013 speelde Sullivan in het ‘Madison Square Garden’ met zijn mentor Buddy Guy tijdens het éérste Crossroads Guitar Festival. ‘Getting There’ is Sullivan’s derde studio album en zijn éérste bij Provogue/ Mascot Labe Group. Producer/drummer is opnieuw de ‘BMI award winner’ Tom Hambridge (Buddy Guy, Susan Tedeschi, BB King). OP het album staan naast de tirn reguliere tracks ook drie bonus tracks (“Rocks”, “Graveyard Stone” & “Big Sky”). De nummers zijn soms sterke eigen nummers (“Eyes For You”, “Lifting You” & Going) en, van de andere nummers, is het zeker een uitstekende versie van George Harrison’s “While My Guitar Gently Weeps” die opvalt. Het album is opgenomen in Nashville, in de Blackbird Studio, met enkel muzikanten uit Nashville, die ook nog met Buddy Guy in de studio stonden: gitarist Tom Macdonald, bassist Michael Rhodes & keyboardspeler Reese Wynans (SRV’s Double Trouble). 

“Something For Me” is de opener. Het bluesy nummer valt op door de Quinn’s vervormde zang en contrasteert sterk met de aansluiter “Tell Me I’m Not Dreaming” dat erg poppy en opgewekt klinkt. Dat de gitaar heel belangrijk is bewijzen de openingsnummers, maar ook in de rustige nummers als “Midnight Highway”, het akoestische “Eyes For You”, “She Gets Me” en/of “Going” draagt ze sterk de melodie en bepaalt ze de sfeer. In de tweede bonus track “Graveyard Stone” bepalen drummer Tom Hambridge en toetesenman Reese Wynans mede de groove en, mijn favoriete nummer tenslotte, is de (instrumentale) afsluiter “Buffalo Nickel”, die alles zowat knap samenvat waar Quinn Sullivan momenteel staat en waar hij naar toe wil. 

Met ‘Midnight Highway’ zet Quinn Sullivan een volgende, een meer creatieve stap in zijn nog prille carrière. Naast blues zullen ook rock en pop liefhebbers hier aan hun trekken komen.

Check voor meer info én/of alle tourdata (Quinn Sullivan staat voorlopig nog enkel geprogrammeerd in mei in Zwitserland / Blues Festival Baden en in augustus in Noorwegen / Notodden Blues Festival) de website van de artiest!

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
1”Something For Me” - 2”Tell Me I’m Not Dreaming” - 3”Midnight Highway” - 4”Crazy Into You” - 5”Eyes For You” - 6”Lifting Off” - 7”She Gets Me” - 8”Rocks”* - 9”Going” - 10”Graveyard Stone”* - 11”Big Sky”* - 12”While My Guitar Gently Weeps” [George Harrison] - 13”Buffalo Nickel” – Music / Lyrics by Quinn Sullivan, and/or where [noted] ℗ 2017 – Produced by Tom Hambridge -- *Bonus Track

Album Line-up:
Quinn Sullivan: vocals, guitar
Tom Hambridge: drums, percussion, backings, drums (13)
Tom Macdonald: guitar
Michael Rhodes: bass
Reese Wynans: keyboards

Discography Quinn Sullivan:
Midnight Highway [2017] | Getting There [2013] | Cyclone [2011] | Summer Of Love , single [2009]

Artiest info
Website  
 

itunes

Label: Mascot Label Group / Provogue

video