JIVE MOTHER MARY – HOME IS WHERE THE HART IS (EP)

 

 

 “ There is still life and new ground to cover in rock n’ roll… “

Ze woonden met vieren twee jaar samen in een huis aan de East Coast, ze repeteerden er praktisch iedere dag en ze traden er op. Dat was wat Jive Mother Mary deed tot in 2015, om daarna terug naar Noord Carolina te gaan en om er te werken aan hun vierde release, een EP (met zes nummers) ‘Home Is Where the Heart Is’. De EP moet hun groei als songwriters en hun eigen authenticiteit bevestigen.

Jive Mother Mary zijn momenteel Mason Keck (gitaar), Tyler Schulz (gitaar), Seth Altridge (drums) & Will Sanders (bas). JMM’s muziek is Amerikaans, met de nadruk op de harmonieën, want zingen doen ze alle vier. Aanvankelijk was JMM een trio, dat door Keck en Altridge opgericht werd. Ze namen als trio twee albums op: de EP ‘Jive Mother Mary’ [2008] en ‘All Fall Down’ [2009]. In 2011 vervoegden Schulz en Sanders de band. Met deze line-up brengen ze in 2013 de EP ‘Big City Blues’ uit en in 2016 de EP ‘Home Is Where the Heart Is’.  

De opener van hun laatste EP “Feelin‘ Fine“ is een typisch voorbeeld van hun frisse Southern Rock. Het romantische “The Ride“ is een mooie, goed gearrangeerde ballade, waarin de gitaren van Keck en Schulz en de piano / het orgel van gast toetsenman Rhett Huffman knap in elkaar verweven zitten. “Great Decline” is ook een ballade en “Planes, Trains & Automobiles” een country-achtige, goed in de oren klinkende song. De EP sluit af met “The Climb“. Het is de langste track, waarin de gitaren opnieuw opvallen. Het is een nummer, dat al heel wat radio zendtijd kreeg.

Jive Mother Mary bewijzen met ‘Home Is Where the Heart Is’ dat roots muziek in het algemeen en Southern Rock in het bijzonder, bij jonge muzikanten nog steeds erg in zijn. Hun EP bewijst dat goede songwriting en dito vocale samenzang, een aanstekelig effect op de luisteraars kunnen hebben. JMM plant om dit jaar opnieuw te gaan touren in Europa. Wij volgen dit op en kijken hiernaar uit!

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
01.”Feeling Fine” – 02.”The Ride” – 03.”Great Decline” – 04.”Planes, Trains & Automobiles” – 05.”The Climb” – Music/Lyrics by Jive Mother Mary ℗ 2016

Album Line-up:
Mason Keck: guitar, vocals
Tyler Schulz: guitar, vocals
Seth Altridge: drums, vocals
Will Sanders: bass, vocals
& Rhett Huffman: piano, B3 & Wurlitzer

Discography ‘Jive Mother mary’:
Home Is Where the Heart Is, EP,6# [2016] | Big City Blues, EP,5# [2013] | All Fall Down [2009] | Jive Mother Mary, EP [2008]

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Mason Keck / Wah-Wah Records

video